Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Αποφάσεις τον Σεπτέμβριο για το QE αναμένουν από ΕΚΤ οι αναλυτές
[Η Καθημερινή]: Αποφάσεις τον Σεπτέμβριο για το QE αναμένουν από ΕΚΤ οι αναλυτές

[Η Καθημερινή]: Αποφάσεις τον Σεπτέμβριο για το QE αναμένουν από ΕΚΤ οι αναλυτές

Στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου και όχι του Οκτωβρίου είναι πιθανότερο ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινώσει την αλλαγή στην πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει. Αυτό αναμένουν αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters.

Η ΕΚΤ στην τελευταία πριν από τις θερινές διακοπές συνεδρίαση του Ιουλίου διατήρησε αμετάβλητη την πολιτική της. Παράλληλα, όπως δήλωσε ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι, δεν συζητήθηκε τίποτα για το μηνιαίο πρόγραμμα αγοράς τίτλων ύψους 60 δισ. ευρώ στη συνεδρίαση εκείνη. Πάντως, υπαινίχθηκε πως το φθινόπωρο η συζήτηση αυτή θα πραγματοποιηθεί. Ειδικότερα, από τους 50 οικονομολόγους που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο του Reuters, οι 28 θεωρούν ότι η απόφαση θα ληφθεί τον Σεπτέμβριο.

Οι 15 οικονομολόγοι τοποθετούν την κίνηση του «σούπερ Μάριο» και των συνεργατών του τον Οκτώβριο, ενώ οι υπόλοιποι στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

«Η ΕΚΤ άφησε να εννοηθεί ότι το φθινόπωρο είναι η περίοδος κατά την οποία θα ληφθεί η απόφαση για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης», επισημαίνει ο Ελβιν Ντε Γκρουτ, επικεφαλής οικονομολόγος της Rabobank. «Κατά την άποψή μας, αυτό μεταφράζεται στο ότι το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος τον Σεπτέμβριο ή πιθανώς τον Οκτώβριο θα δώσει το περίγραμμα των κινήσεών του, όπως τις μελετά για μετά την εκπνοή του 2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!