Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Απόφαση αναστολής κινητοποιήσεων από τα διαγνωστικά κέντρα
[Η Καθημερινή]: Απόφαση αναστολής κινητοποιήσεων από τα διαγνωστικά κέντρα

[Η Καθημερινή]: Απόφαση αναστολής κινητοποιήσεων από τα διαγνωστικά κέντρα

Κανονικά δέχονται από σήμερα τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και κέντρα όλης της χώρας τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, καθώς οι εκπρόσωποί τους αποφάσισαν χθες να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους. Ετσι, από σήμερα τα διαγνωστικά εργαστήρια θα εκτελούν κανονικά τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ, που σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν μόνο το 15% της δικής τους συμμετοχής, όπως ίσχυε πριν από τις κινητοποιήσεις των φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε χθες ότι παρατείνεται έως την ερχόμενη Παρασκευή η ισχύς των παραπεμπτικών για διαγνωστικές εξετάσεις η οποία έληγε σήμερα.

«Ο ιατρικός κλάδος, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και με γνώμονα το καλό των ασφαλισμένων και συνεκτιμώντας τη χρονική συγκυρία που διανύουμε, αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεών τους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης μετά το τέλος της έκτακτης συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου των Φορέων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στο οποίο ελήφθησαν και οι τελικές αποφάσεις. Στη σύσκεψη αξιολογήθηκαν οι τελικές προτάσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, οι ιδιαιτερότητες της χρονικής συγκυρίας –προεκλογική περίοδος– και οι ανάγκες των ασφαλισμένων.

Είχε προηγηθεί συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους εκπροσώπους των διαγνωστικών, κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός επανέλαβε την πρότασή του υπουργείου για προσαύξηση κατά 30 εκατ. ευρώ του κλειστού προϋπολογισμού των διαγνωστικών εξετάσεων για το 2019 και την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του claw back (μηχανισμός αυτόματης επιστροφής ποσών που υπερβαίνουν τον κλειστό προϋπολογισμό), για το 2018 και εντεύθεν, με την πρόβλεψη ενός σταθερού ποσού της τάξεως των 4.000-5.000 ευρώ μηνιαίως, το οποίο θα αφαιρείται από αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!