Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: «Από την αρχή», το σύνθημα της κ. Φώφης Γεννηματά
[Η Καθημερινή]: «Από την αρχή», το σύνθημα της κ. Φώφης Γεννηματά

[Η Καθημερινή]: «Από την αρχή», το σύνθημα της κ. Φώφης Γεννηματά

«Το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί ένα αμιγώς νέο κόμμα», αναμένεται να τονίσει στην αυριανή –πρώτη– συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του νέου φορέα η Φώφη Γεννηματά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος του κόμματος θα υπογραμμίσει ρητώς πως «σέβεται το παρελθόν και τη διαδρομή των κομμάτων και κινήσεων» που συναποτελούν το εγχείρημα, αλλά θα προσθέσει πως πλέον υπάρχει κάτι εντελώς καινούργιο που δημιουργείται «από την αρχή».

Προφανέστατα, εκτός της πρόθεσης να καταδείξει ότι το κίνημα «τώρα ξεκινάει», στόχος της κ. Γεννηματά με αυτή την αναφορά είναι να διασκεδάσει τις εντυπώσεις περί «πασοκοποίησης» του νέου φορέα. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να αναφερθεί και εμμέσως στην επιλογή του 27χρονου Μ. Χριστοδουλάκη για τη θέση του γραμματέα, τονίζοντας πως η απόφαση να δοθεί χώρος σε νέα πρόσωπα δεν είναι ευκαιριακή, αλλά συγκεκριμένη «αντίληψη και νοοτροπία».

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά θα επαναλάβει και τα περί αυτόνομης πορείας. Σε ένα ευαίσθητο χρονικό σημείο, όπου ένθεν κακείθεν τροφοδοτείται η συζήτηση περί μετεκλογικών συνεργασιών του κόμματος, στη Χαρ. Τρικούπη θεωρούν κομβικό να σταματήσει κάθε κουβέντα, πριν αρχίσει να πυροδοτεί κλίμα εσωστρέφειας. Στη λογική αυτή, της πλήρους αυτόνομης πορείας, αναμένεται να ασκήσει σκληρή αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα, όπως λένε αρμόδιες πηγές, «από προοδευτική ματιά». Oπερ σημαίνει πως θα υπάρξει κριτική για τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και των κοινωνικών δομών και για τη μη στήριξη των ασθενεστέρων που επλήγησαν την τελευταία οκταετία. Παράλληλα, μεγάλο κομμάτι της ομιλίας της θα αφιερωθεί στα εθνικά θέματα.

Oσον αφορά το Μακεδονικό, οι αναφορές θα είναι «προσεκτικές, καθώς η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη», όπως λένε αρμόδιες πηγές, κάτι που αποτυπώνει την προσεκτική προσέγγιση στο εν λόγω ζήτημα. Αντίθετα, στα ελληνοτουρκικά οι αναφορές θα είναι πιο σαφείς με επίκεντρο την εντεινόμενη προκλητικότητα της γείτονος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!