Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Από μολυσμένο αντίκειμενο η δηλητηρίαση του ζευγαριού στη Βρετανία
[Η Καθημερινή]: Από μολυσμένο αντίκειμενο η δηλητηρίαση του ζευγαριού στη Βρετανία

[Η Καθημερινή]: Από μολυσμένο αντίκειμενο η δηλητηρίαση του ζευγαριού στη Βρετανία

Το ζευγάρι των δύο Βρετανών που δηλητηριάστηκε από το νευροπαραλυτικό παράγοντα Νοβιτσόκ στη Βρετανία, εκτέθηκε στην τοξική ουσιά αφού ήρθε σε επαφή με το μολυσμένο αντικείμενο, ανακοίνωσαν σήμερα οι βρετανικές αρχές, οι οποίες συνεχίζουν τις έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Μετά από διαδοχικούς ελέγχους των δειγμάτων που πήραμε από τους ασθενείς, είμαστε πλέον σε θέση να γνωρίζουμε ότι εκτέθηκαν στο νευροπαραλυτικό παράγοντα αφού ήρθαν σε επαφή με μολυσμένο αντικείμενο», αναφέρει η αστυνομία του Λονδίνου σε επίσημη ανακοίνωσή της.

Τα δείγματα της μυστηριώδους τοξικής ουσίας έχουν σταλεί από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στα εργαστήρια του στρατού στο Πόρτον Ντάουν. Ειδικοί ερευνητές εργάζονται όσο πιο γρήγορα γίνεται και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να ταυτοποιήσουν την πηγή της μόλυνσης.

Οι έρευνες έχουν ως στόχο να προσδιοριστεί πού και πώς δηλητηριάστηκαν οι δύο Βρετανοί την ώρα που πολλά σημεία απολυμάνθηκαν μετά την υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, οι οποίοι μολύνθηκαν από την ίδια τοξική ουσία στο Σάλισμπερι που βρίσκεται μόνο μερικά χιλιομέτρα μακριά.

«Η στέρεη υπόθεση εργασίας μας είναι πως το ζευγάρι ήρθε σε επαφή με τον νευροτοξικό παράγοντα σε διαφορετικό σημείο που εκείνα που αποτέλεσαν τμήμα της αρχικής επιχείρησης απολύμανσης», είχε επισημάνει προηγούμενες δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!