Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: «Απνοια» στα ελληνικά ομόλογα και μετά την αναβάθμιση της S&P
[Η Καθημερινή]: «Απνοια» στα ελληνικά ομόλογα και μετά την αναβάθμιση της S&P

[Η Καθημερινή]: «Απνοια» στα ελληνικά ομόλογα και μετά την αναβάθμιση της S&P

Η υποτονικότητα καλά κρατεί στα ελληνικά ομόλογα, τα οποία, παρά τα θετικά νέα του τελευταίου διαστήματος, αρνούνται να δώσουν την αντίδραση που περίμενε η αγορά μετά την αναταραχή του προηγούμενου μήνα, με τους επενδυτές να επιλέγουν να απέχουν και να δηλώνουν επιφυλακτικοί. Το αρχικό ράλι που προκάλεσε η απόφαση του Eurogroup έχει ήδη ξεχαστεί αφού αποδείχθηκε βραχύβιο, με τους ελληνικούς τίτλους να κινούνται σε ένα στενό εύρος από την αρχή της εβδομάδας, αγνοώντας τόσο την πιστοληπτική αναβάθμιση της χώρας, όσο και τα θετικά σχόλια αρκετών αναλυτών για τη μείωση των κινδύνων χρηματοδότησης της Ελλάδας τα επόμενα δύο χρόνια.

Αρνητική συγκυρία

Το κακό «timing» αποτελεί έναν από τους λόγους για τη σχεδόν «βουβή» πορεία της αγοράς, αφού ο θετικός καταλύτης του Eurogroup συνέπεσε σε μία στιγμή που το διεθνές περιβάλλον έχει επιδεινωθεί και οι επενδυτές επιλέγουν να αποφύγουν το ρίσκο, μετά τις ανησυχίες για το μεταναστευτικό και το πολιτικό τοπίο στη Γερμανία, τους συνεχιζόμενους τριγμούς στην Ιταλία, και τις νέες εμπορικές εντάσεις. Αυτό αποδεικνύει μία ακόμη φορά πόσο ευάλωτη είναι η Ελλάδα στις εξωτερικές εξελίξεις. Οπως επισημάνθηκε και στην τριμηνιαία έκθεση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, τα ελληνικά ομόλογα λόγω του υψηλού δημοσίου χρέους προς ΑΕΠ διατηρούν υψηλή ευαισθησία στην αρνητική διεθνή συγκυρία.

Η απόδοση στο ελληνικό 10ετές ομόλογο υποχώρησε χθες οριακά κατά 0,7% στο 4,069%, ενώ η απόδοση στο 5ετές αυξήθηκε κατά 0,7% στο 3,281%, με τον τζίρο να κινείται σε χαμηλά επίπεδα και κάτω από τα 20 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!