Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Απειλή για τη διεξαγωγή των αγώνων το σχέδιο νέου κώδικα ιπποδρομιών
[Η Καθημερινή]: Απειλή για τη διεξαγωγή των αγώνων το σχέδιο νέου κώδικα ιπποδρομιών

[Η Καθημερινή]: Απειλή για τη διεξαγωγή των αγώνων το σχέδιο νέου κώδικα ιπποδρομιών

Σε μετωπική σύγκρουση που απειλεί τη διεξαγωγή των ιπποδρομιών στο Μαρκόπουλο Αττικής εξελίσσεται η κύρωση του νέου κώδικα ιπποδρομιών (Κ.Ι.) που επιθυμεί η διοίκηση της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος (ΦΕΕ). Μετά τον ΟΠΑΠ, και η Ενωση Ιδιοκτητών Δρομώνων Ιππων Ελλάδος (ΕΙΔΙΕ) καταγγέλλει το σχέδιο του νέου Κ.Ι. η οποία τον θεωρεί μεροληπτικό, ότι οδηγεί σε «κυνήγι μαγισσών» και εν τέλει αναποτελεσματικό.

Ειδικότερα η ΕΙΔΙΕ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο «για κυνήγι μαγισσών» που συντελείται από τη ΦΕΕ στην ιπποδρομιακή κοινότητα και στο οποίο η ίδια και τα μέλη της δεν θέλουν να συμβάλουν. Αρνείται μάλιστα να συμμετάσχει στη διαβούλευση του σχετικού Κ.Ι., που θέλει να θέσει σε ισχύ η νέα διοίκηση της ΦΕΕ. «Τα μέλη του Δ.Σ. έχοντας μελετήσει το εν λόγω προσχέδιο του κώδικα, κατέληξαν εύκολα στο συμπέρασμα ότι αυτό είναι ένα απαράδεκτο κείμενο που σε πολλά σημεία προσβάλλει την ιδιοκτησία στο σύνολό της», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΙΔΙΕ.

Σύμφωνα με την Ενωση Ιδιοκτητών Δρομώνων Ιππων, ο προτεινόμενος Κ.Ι. αφήνει τεράστια ερωτήματα για τον τρόπο εφαρμογής του στην πράξη αλλά και για την τήρηση των αρχών της ίσης μεταχείρισης και αμεροληψίας. «Οταν όμως ο ελεγκτής είναι συγχρόνως και ελεγχόμενος και τα όργανα του ελεγκτή –οι επιτροπές– έχουν ανεξέλεγκτη δύναμη από τον Κώδικα Ιπποδρομιών τότε: Η ΕΙΔΙΕ βροντοφωνάζει ΩΣ ΕΔΩ!», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!