Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών ο πρόεδρος της Attica Γ. Μιχελής
[Η Καθημερινή]: Απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών ο πρόεδρος της Attica Γ. Μιχελής

[Η Καθημερινή]: Απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών ο πρόεδρος της Attica Γ. Μιχελής

Κηδεύεται την Τετάρτη ο πρόεδρος της Attica Bank Γιώργος Μιχελής, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών, έπειτα από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο Γιώργος Μιχελής υπήρξε ένας έμπειρος τραπεζίτης αλλά και μια πολυσχιδής προσωπικότητα με σημαντική δράση όχι μόνο στην οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου, αλλά και στα πολιτιστικά πράγματα.

Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Attica Bank από τις 29 Μαρτίου του 2019 και πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από το 2015 έως και τον Ιούνιο του 2018, ο Γιώργος Μιχελής εργάστηκε σταθερά στον τραπεζικό κλάδο από το 1984, χρονιά που επέστρεψε από την Αμερική, όπου είχε πάει για σπουδές σε νεαρά ηλικία.

Διάλειμμα στην επαγγελματική του πορεία ως τραπεζίτου αποτέλεσε η περίοδος από το 2011 έως και το 2014, που εξελέγη δήμαρχος Σκοπέλου. Αυτό ήταν και το αξίωμα που είχε πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά του, όπως ο ίδιος δήλωνε.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Γλώσσα Σκοπέλου, ο Γιώργος Μιχελής αποφοίτησε από το τότε Γυμνάσιο της Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης και αν και πέτυχε στο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, επέλεξε να πάει στη Βοστώνη. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες με Bachelor of Arts από το University of Massachusetts και Master’s Degree από το Boston College. Απέκτησε διδακτορικό τίτλο σπουδών (PhD) από το Northeastern University και στη συνέχεια δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Regis.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!