Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Απαισιόδοξοι οι σύμβουλοι μάνατζμεντ
[Η Καθημερινή]: Απαισιόδοξοι οι σύμβουλοι μάνατζμεντ

[Η Καθημερινή]: Απαισιόδοξοι οι σύμβουλοι μάνατζμεντ

Επιδείνωση των προσδοκιών των συμβούλων μάνατζμεντ για τα βασικά οικονομικά μεγέθη καταγράφηκε το τρίτο τρίμηνο του 2016 σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αλλά και σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015.
Ειδικότερα, ο μέσος όρος του ισοζυγίου θετικών – αρνητικών απαντήσεων για τα πέντε μεγέθη (ρυθμός μεγέθυνσης, ανεργία, ιδιωτικές επενδύσεις, εξαγωγές και ρυθμός μεταβολής του γενικού επιπέδου τιμών) διαμορφώθηκε σε -9,2% στο τέλος Σεπτεμβρίου έναντι -4,6% στο β΄ τρίμηνο του 2016 και -6,6% στο τρίτο τρίμηνο του 2015. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι οι εκτιμήσεις των συμβούλων μάνατζμεντ αφορούν το επόμενο δωδεκάμηνο και σε μεγάλο βαθμό αποτυπώνουν το κλίμα που επικρατεί στην αγορά.
Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ) που καταρτίζει τον εν λόγω δείκτη, η επιδείνωσή του οφείλεται πρωτίστως στη χειροτέρευση των προσδοκιών σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικές επενδύσεις παγίου κεφαλαίου, με τον σχετικό υποδείκτη να διαμορφώνεται σε -26% έναντι -8,3% το β΄ τρίμηνο του 2016 και -18,8% το γ΄ τρίμηνο του 2015.
Εξαιρετικά χαμηλές σε σύγκριση μάλιστα με το προηγούμενο τρίμηνο είναι και οι προσδοκίες για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!