Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 10 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Απάντηση του υπουργείου Παιδείας στον Κ. Μητσοτάκη
[Η Καθημερινή]: Απάντηση του υπουργείου Παιδείας στον Κ. Μητσοτάκη

[Η Καθημερινή]: Απάντηση του υπουργείου Παιδείας στον Κ. Μητσοτάκη

«Είναι εμφανής ο στόχος του κ. Μητσοτάκη, να απαξιωθεί πλήρως ο δημόσιος χαρακτήρας της εκπαίδευσης και να αρχίσει η ιδιωτικοποίησή της», ανέφερε σήμερα, Κυριακή, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με αφορμή τις χθεσινές αναφορές στην ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. στη ΔΕΘ για την Παιδεία.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται επίσης, ότι ο κ. Μητσοτάκης «επιχείρησε να παρουσιάσει το μη σχέδιό του για την Παιδεία με μπαλωθιές».
«Παρότι είχε υποσχεθεί να παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο για το Λύκειο και τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, δεν είπε λέξη και προτίμησε τον εύκολο δρόμο των αφορισμών και των αποσπασματικών εξαγγελιών. Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την αναβάθμιση του Λυκείου και η σιωπή του κ. Μητσοτάκη δείχνει είτε ότι αγνοεί το αίτημα για αναβάθμιση του Λυκείου είτε ότι δεν έχει να πει κάτι ουσιαστικό. Και στις δύο περιπτώσεις, όπως έγινε σαφές και με τις δηλώσεις του τις τελευταίες μέρες, φαίνεται να έχει μία ανησυχητική άγνοια για τα προβλήματα της Παιδείας», προστίθεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Εξάλλου, το υπουργείο σχολίασε ότι τα όσα ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης δείχνουν το στίγμα των προθέσεών του, ότι «όλα υπόκεινται στους νόμους της αγοράς και οι «πελάτες» θα πρέπει να το γνωρίζουν».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!