Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Απάντηση του Αρη Ξενόφου στις κατηγορίες για την Εγνατία και τον ΔΑΑ
[Η Καθημερινή]: Απάντηση του Αρη Ξενόφου στις κατηγορίες για την Εγνατία και τον ΔΑΑ

[Η Καθημερινή]: Απάντηση του Αρη Ξενόφου στις κατηγορίες για την Εγνατία και τον ΔΑΑ

Τον βραχυπρόθεσμο σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ κωδικοποίησε ο πρόεδρός του Αρης Ξενόφος, ενώ παράλληλα έδωσε και μια χαμηλών τόνων απάντηση στον υπουργό Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη και σε κάποια μέλη της κυβέρνησης που την Τετάρτη είχαν μιλήσει για ολιγωρίες, χαμηλά τιμήματα και χαμένες ευκαιρίες. Μιλώντας στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποίησε σε αθηναϊκό ξενοδοχείο ξεκαθάρισε πως για τα περιφερειακά λιμάνια «υπάρχει πλαίσιο συνεργασίας και συνεννόησης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς» και δρομολογείται «υπο-παραχώρηση δραστηριοτήτων και πλαίσιο ανταποδοτικότητας με προτεραιότητα αυτή τη στιγμή την αξιοποίηση Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας».

Για την Εγνατία ξεκαθάρισε πως «εμείς στηρίζουμε απόλυτα ένα σύστημα διοδίων αναλογικότητας γιατί και κοινωνικά δίκαιο είναι και επιχειρηματικά σωστό». «Δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση για το δορυφορικό σύστημα αν είχε ήδη προηγηθεί του δικού μας διαγωνισμού και είχε εφαρμοστεί. Το γεγονός ότι οι δύο διαγωνισμοί (σ.σ.: Εγνατίας και δορυφορικών διοδίων) τρέχουν παράλληλα δημιούργησε δυσκολία γιατί οι υποψήφιοι παραχωρησιούχοι δεν μπορούν να αποτιμήσουν με σαφήνεια το νέο σύστημα, που ακόμη δεν έχει εγκατασταθεί». «Αρα προσπαθήσαμε και είμαστε και σε αυτό σε μία προσέγγιση ώστε να υπάρξει ένα αναλογικό σύστημα πλήρως συμβατό με οτιδήποτε υπάρξει στους άλλους αυτοκινητοδρόμους.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Μεταφορών κατηγόρησε την Τετάρτη για ολιγωρία το Ταμείο αναφερόμενος στην Εγνατία και την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του «Ελευθέριος Βενιζέλος», λέγοντας πως «αν είχαμε κάνει εμείς τους διαγωνισμούς, θα είχαμε τελειώσει τώρα και θα είχαμε πετύχει τρεις φορές υψηλότερο τίμημα», ενώ την ίδια μέρα ο γενικός γραμματέας Λιμένων Χρ. Λαμπρίδης μίλησε για ευκαιρίες που χάνονται στα λιμάνια. Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ επ’ αυτού σημείωσε πως «έχω την αίσθηση ότι ο υπουργός ενδεχομένως αναφερόταν σε μία δυστοκία του Ταμείου στο παρελθόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!