Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Απάντηση Καλογήρου για την άρνηση της ΝΔ
[Η Καθημερινή]: Απάντηση Καλογήρου για την άρνηση της ΝΔ

[Η Καθημερινή]: Απάντηση Καλογήρου για την άρνηση της ΝΔ

Απάντηση στην άρνηση της Νέας Δημοκρατίας και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης στην πρόταση συναινετικής επιλογής της ηγεσίας της δικαιοσύνης, έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, μεταξύ άλλων αναφέρεται στην επιχειρηματολογία της ΝΔ περί αντισυνταγματικής πρακτικής στην οποία δεν μπορεί να συμπράξει, και επισημαίνει ότι «Δυστυχώς, το προσκλητήριο ωριμότητας που απηύθυνα σήμερα στην αξιωματική αντιπολίτευση απορρίφθηκε».

Παράλληλα αναφέρεται στον νομικό κόσμο που όπως τονίζει επικρότησε την κίνηση του για συναινετική επίλυση, και αποδίδει την άκαρπη έκβαση της προσπάθειας σε ευθύνες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Διαψεύδονται», τονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, «έτσι οι ελπίδες του νομικού κόσμου και των δικαστικών ενώσεων, που φάνηκε να το επικροτούν, από την αλαζονεία της ΝΔ που συμπεριφέρεται λες και έχουν ήδη διενεργηθεί και έχουν ήδη κερδηθεί οι επερχόμενες εθνικές εκλογές, προσβάλλοντας εντέλει τον ίδιο τον ελληνικό λαό».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Είναι γνωστό ότι σήμερα το πρωί απέστειλα επιστολή στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τον ορισμό της ηγεσίας των ανωτάτων δικαστηρίων.

Με την κίνηση αυτή δεν αμφισβητούνταν η εξουσία της κυβέρνησης να ορίσει η ίδια όπως προβλέπεται ρητά στο Σύνταγμα την ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων, αλλά γινόταν μια ύστατη προσπάθεια κατασίγασης των παθών και θεσμικής νηφαλιότητας γύρω από το σχετικό ζήτημα. Κι αυτό προκειμένου να πάψει να δίνεται η εικόνα ότι η ηγεσία της Δικαιοσύνης μπορεί να αντιμετωπίζεται ως «προίκα» της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας για την οποία διαγκωνίζονται μεταξύ τους τα κόμματα.

Αντί, λοιπόν, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να συγκλίνει στην αναγκαία από τα πράγματα συνεννόηση, επέλεξε, δια του Τομεάρχη Δικαιοσύνης του κόμματός του κ. Παναγιωτόπουλου, να απαντήσει με τρόπο απαξιωτικό για τον ελληνικό λαό και τους θεσμούς της πολιτικής και δικαστικής εξουσίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!