Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Απαγόρευση στην πώληση ειδών πολυτελείας μέσω Διαδικτύου
[Η Καθημερινή]: Απαγόρευση στην πώληση ειδών πολυτελείας μέσω Διαδικτύου

[Η Καθημερινή]: Απαγόρευση στην πώληση ειδών πολυτελείας μέσω Διαδικτύου

Σημαντική δικαστική νίκη πέτυχαν χθες η Coty και άλλες εταιρείες ειδών πολυτελείας. Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ) αποφάσισε ότι έχουν το δικαίωμα να απαγορεύουν στις εταιρείες διανομής να πωλούν τα προϊόντα τους σε διαδικτυακές πλατφόρμες όπως η Amazon και η eBay.

Οι εταιρείες παραγωγής ειδών πολυτελείας υποστήριξαν ότι έχουν το δικαίωμα να υπερασπιστούν την εικόνα αποκλειστικότητας που προβάλλουν. Το ζήτημα είναι σημαντικό στην Ευρώπη, διότι οι ευρωπαϊκές εταιρείες ελέγχουν το 70% της παγκόσμιας αγοράς ειδών πολυτελείας. Υποστηρίζουν εδώ και χρόνια πως οι διαδικτυακές πλατφόρμες εκμεταλλεύονται το εμπορικό τους σήμα.

Από την άλλη, διαδικτυακές πλατφόρμες όπως η Amazon και η eBay υποστηρίζουν ότι ο περιορισμός των διαδικτυακών πωλήσεων πλήττει τον ανταγωνισμό και τις μικρομεσαίες εταιρείες. Το ΔΕΕ είχε κληθεί να αποφασίσει επί της αγωγής της γερμανικής θυγατρικής της αμερικανικής εταιρείας καλλυντικών Coty κατά της γερμανικής εταιρείας Parfumerie Akzente, η οποία πουλάει προϊόντα της Coty σε διαδικτυακές πλατφόρμες, περιλαμβανομένης της Amazon, παρά την επιθυμία της αμερικανικής εταιρείας. Γερμανικό δικαστήριο είχε παραπέμψει την υπόθεση στο ΔΕΕ, με το ερώτημα κατά πόσον η απαγόρευση διαδικτυακών πωλήσεων σε πλατφόρμα τρίτης εταιρείας περιορίζει τον ανταγωνισμό. Το ΔΕΕ αποφάσισε χθες πως «ένας προμηθευτής ειδών πολυτελείας μπορεί να απαγορεύσει σε εξουσιοδοτημένους διανομείς του να πωλούν αυτά τα αγαθά σε διαδικτυακές πλατφόρμες τρίτων εταιρειών όπως η Amazon».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!