Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Αντίβαρο στη μη συμμετοχή του ΔΝΤ αναζητούν οι θεσμοί
[Η Καθημερινή]: Αντίβαρο στη μη συμμετοχή του ΔΝΤ αναζητούν οι θεσμοί

[Η Καθημερινή]: Αντίβαρο στη μη συμμετοχή του ΔΝΤ αναζητούν οι θεσμοί

Παρεμβάσεις, με τις οποίες θα επιχειρήσουν να αμβλύνουν τις εντυπώσεις περί «άτολμης» λύσης στο χρέος και να αντισταθμίσουν τη θεωρούμενη ως βέβαιη μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αναζητούν οι Ευρωπαίοι εταίροι, κυρίως στον βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 21ης Ιουνίου, όπως προέκυψε χθες από τις συζητήσεις στο βήμα και στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist στο Λαγονήσι.

Το «μαξιλάρι» ρευστότητας είναι το ένα στοιχείο της υπό διαμόρφωση μεταμνημονιακής ασπίδας ασφαλείας καθώς, όπως είπε χθες ο επικεφαλής του ESM Kλάους Ρέγκλινγκ, η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές «παραμένει εύθραυστη». Το «μαξιλάρι» θα εξασφαλίζει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας πάνω από 12 μήνες μετά το μνημόνιο και σύμφωνα με τον κ. Ρέγκλινγκ, «αυτό θα καθησυχάσει τους επενδυτές».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης υπολόγισε ότι το ύψος του θα είναι 17-18 δισ. ευρώ και θα καλύπτει 18-24 μήνες.

Κυρίως, όμως, ο κ. Ρέγκλινγκ έστειλε το μήνυμα ότι ο ESM –και κατ’ επέκτασιν οι Ευρωπαίοι εταίροι– «δεν θα εγκαταλείψουν την Ελλάδα» μόλις τελειώσει το πρόγραμμα. Εφ’ όσον παραστεί ανάγκη, «η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει μακροπρόθεσμα», σημείωσε προσθέτοντας ότι «η αλληλεγγύη δεν τελειώνει τον Αύγουστο» και ότι δεν μπορούν όλα να λυθούν σε αυτό το στάδιο. Ο ίδιος τόνισε, άλλωστε, ότι ο χρονικός ορίζοντας εξόφλησης των δανείων είναι το 2059.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!