Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Αντισυνταγματικός ο νόμος για άδειες
[Η Καθημερινή]: Αντισυνταγματικός ο νόμος για άδειες

[Η Καθημερινή]: Αντισυνταγματικός ο νόμος για άδειες

Με συνέπειες άμεσες και καθοριστικές για τις αρμοδιότητες του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, που έχει ήδη συγκροτηθεί και για κρίσιμα θέματα οργάνωσης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, δημοσιεύθηκε η σημαντική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία έκλεισε αμετάκλητα το κεφάλαιο του πρόσφατου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες με την κρίση περί αντισυνταγματικότητας βασικής διατάξεως του νόμου της κυβέρνησης.
Η δημοσίευση της απόφασης, χθες, από τον ίδιο τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Νίκο Σακελλαρίου σε δημόσια συνεδρίαση της Ολομέλειας του ανωτάτου δικαστηρίου και η γνωστοποίηση των ουσιωδών σημείων του σκεπτικού της δεν αφήνουν περιθώρια για το ότι, μόνον το ΕΣΡ, είναι κατά το Σύνταγμα αρμόδιο να χορηγεί άδειες στα κανάλια.
Με αυτή τη βασική παραδοχή της πλειοψηφίας των ανώτατων δικαστών που διαμόρφωσαν και την τελική δικαστική κρίση, αποφασίστηκε «ότι αντίκειται στο Σύνταγμα και στο άρθρο 15 του Συντάγματος, παράγραφος 2, η διάταξη 2Α του νόμου 4339 του 2015 που έδιδε την αρμοδιότητα αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών στον υπουργό Επικρατείας».
Ομως, από τη σημαντική –έτσι κι αλλιώς– απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου προκύπτει, ότι το ΕΣΡ πέραν της αποκλειστικής του αρμοδιότητας να αδειοδοτεί τα κανάλια, έχει σημαντικό ρόλο σύμπραξης με άλλες Αρχές στον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων για τη νόμιμη λειτουργία τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!