Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 15 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων στην Κίνα ζητούν μείωση φορολογίας
[Η Καθημερινή]: Οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων στην Κίνα ζητούν μείωση φορολογίας

[Η Καθημερινή]: Οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων στην Κίνα ζητούν μείωση φορολογίας

Μείωση των φόρων κατά το ήμισυ διεκδικούν οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων στην Κίνα από το Πεκίνο, για την ενίσχυση των πωλήσεων στην αγορά, καθώς έγινε γνωστό ότι υποχώρησαν για τρίτο συνεχόμενο μήνα, αποκάλυψε χθες το Reuters. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα υποχώρησαν τον Σεπτέμβριο στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών, λόγω επιβράδυνσης στην ανάπτυξη της χώρας και του εμπορικού πολέμου Κίνας – ΗΠΑ.

Φοβούμενοι τη συρρίκνωση της αγοράς έως τα τέλη του 2018, οι αντιπρόσωποι αυτοκινήτων στην Κίνα (CADA) κατέθεσαν αίτηση στο υπουργείο Οικονομικών και Εμπορίου για μείωση του φόρου επί των πωλήσεων κατά 50% από 10% που είναι σήμερα. Προτάσεις της CADA έχουν γίνει πράξη στο παρελθόν και έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής για τον κλάδο της αυτοκιμνητοβιομηχανίας. Την τελευταία φορά, για παράδειγμα, που μειώθηκε ο φόρος επί των πωλήσεων στα αυτοκίνητα ήταν πριν από τρία χρόνια. Αμέσως μετά, σημειώθηκε αύξηση της ζήτησης και άρα του τζίρου των αντιπροσωπειών. Η Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, είναι περιζήτητη αγορά για τις ισχυρές αυτοκινητοβιομηχανίες, από την General Motors μέχρι την Toyota.

Τις ανησυχίες των αντιπροσωπειών αυτοκινήτων μοιράζονται υψηλοί αξιωματούχοι του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ. Το πρακτορείο Reuters αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση συζήτησε αυτήν την εβδομάδα με παράγοντες της αγοράς προκειμένου να βρεθεί λύση στην πτώση των νέων ταξινομήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!