Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Με αντίποινα θα αντιδράσει η Κίνα στις απειλές Τραμπ
[Η Καθημερινή]: Με αντίποινα θα αντιδράσει  η Κίνα στις απειλές Τραμπ

[Η Καθημερινή]: Με αντίποινα θα αντιδράσει η Κίνα στις απειλές Τραμπ

Στην αντεπίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να περνάει το Πεκίνο, θυμίζοντας στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ ότι έχει τη δυνατότητα να απαντήσει σε οποιαδήποτε κίνηση βλάπτει τα συμφέροντά του.
Τον προειδοποιεί, συγκεκριμένα, πως έχει στη διάθεσή του το απαραίτητο οπλοστάσιο για να προχωρήσει σε αντίποινα αν υλοποιήσει τις απειλές του για δασμούς 45% στα κινεζικά προϊόντα. Οι απειλές που δημοσιεύθηκαν στην επίσημη κρατική εφημερίδα της Κίνας, την China Daily, αλλά και στους Global Times, αναφέρονται στις επιλογές που διαθέτει το Πεκίνο αν θελήσει να θέσει στο στόχαστρό του τις αμερικανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κίνα. Οπως αναφέρουν πηγές φίλα προσκείμενες στις κινεζικές αρχές, το Πεκίνο θα μπορούσε, για παράδειγμα, να επιβάλει ανάλογη φορολογία στις πιο γνωστές αμερικανικές επιχειρήσεις που κάνουν δουλειές στην Κίνα ή να τις θέσει στο στόχαστρο της υπηρεσίας για την προστασία του ανταγωνισμού, κατηγορώντας τες, ενδεχομένως, για μονοπωλιακή συμπεριφορά.
Οι ίδιες πηγές τονίζουν, άλλωστε, ότι οι κινεζικές αρχές θα μπορούσαν να υποβάλουν τις αμερικανικές επιχειρήσεις σε έλεγχο αντιντάμπινγκ, να εξετάσουν, δηλαδή, κατά πόσον προωθούν τα προϊόντα τους σε ανταγωνιστικά χαμηλές τιμές. Προπαντός, όμως, το Πεκίνο θα μπορούσε να μειώσει τις αγορές αμερικανικών προϊόντων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!