Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Με αντίποινα απειλεί να απαντήσει η Μόσχα σε νέες αμερικανικές κυρώσεις
[Η Καθημερινή]: Με αντίποινα απειλεί να απαντήσει η Μόσχα σε νέες αμερικανικές κυρώσεις

[Η Καθημερινή]: Με αντίποινα απειλεί να απαντήσει η Μόσχα σε νέες αμερικανικές κυρώσεις

Η απειλή της Ουάσιγκτον να αναστείλει τη λειτουργία ρωσικών τραπεζών στις ΗΠΑ, να τους απαγορεύσει την πρόσβαση σε δολάρια και, κυρίως, να περιορίσει τις αγορές ρωσικών ομολόγων από αμερικανικές εταιρείες και επενδυτές προκαλεί νέα ένταση στις αμερικανορωσικές σχέσεις. Την Παρασκευή, ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι οποιαδήποτε κίνηση των αμερικανικών αρχών κατά των ρωσικών τραπεζών θα αποτελέσει κήρυξη οικονομικού πολέμου και τόνισε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να απαντήσει «οικονομικά, πολιτικά και, αν χρειαστεί, με άλλα μέσα».

Το ρούβλι υποχώρησε τις προηγούμενες ημέρες κατά 6,3%, πτώση που είναι η μεγαλύτερη που έχει υποστεί σε διάστημα μιας εβδομάδας από το 2015. Οι μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street προειδοποίησαν την Παρασκευή τους επενδυτές να αποφύγουν να επενδύσουν σε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, διότι η απειλή πιθανών πολύ σκληρών αμερικανικών κυρώσεων καθιστά το ρίσκο μεγαλύτερο από τα όποια κέρδη θα μπορούσαν να αποκομίσουν. Αναφερόμενος στις πιθανές αμερικανικές κυρώσεις, ο Μεντβέντεφ δήλωσε την Παρασκευή, σύμφωνα με το Reuters, ότι, αν αυτές επιβληθούν, «θα καταστεί αναγκαίο να αντιδράσουμε σε αυτόν τον πόλεμο οικονομικά, πολιτικά ή, αν χρειαστεί, και με άλλα μέσα. Και οι Αμερικανοί φίλοι μας πρέπει να το καταλάβουν αυτό».

Η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουν η Ρωσία και όσοι έχουν επενδύσει σε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία προέρχεται από ένα σχέδιο νόμου που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Κογκρέσο και το οποίο προβλέπει αυστηρές κυρώσεις για συναλλαγές με ρωσικές τράπεζες και για αγορά νέων ρωσικών ομολόγων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!