Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Αντιπαράθεση παρά τη θετική ψήφο στη Βουλή
[Η Καθημερινή]: Αντιπαράθεση παρά τη θετική ψήφο στη Βουλή

[Η Καθημερινή]: Αντιπαράθεση παρά τη θετική ψήφο στη Βουλή

Πολιτικές συγκρούσεις προκάλεσε χθες στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας –η οποία τελικώς ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ανεξάρτητους Ελληνες, με το ΚΚΕ να την καταψηφίζει και τη Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι να δηλώνουν «παρών»– που προβλέπει επιτάχυνση, για το τρέχον έτος, των διαδικασιών διαβούλευσης αναφορικά με το ύψος του κατώτατου μισθού.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατήγγειλε τη δικομματική πλειοψηφία για υποκρισία, με τη Ν.Δ. ιδιαίτερα να επισημαίνει το γεγονός ότι η τροπολογία στηρίζεται σε νόμο –και συνεπώς τον «δικαιώνει»– που είχε ψηφιστεί από τη συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ το 2013, την εποχή του δεύτερου μνημονίου. Ακόμα και στο πλαίσιο αυτό, επίσης τονίστηκε πως η ρύθμιση έρχεται με διετή καθυστέρηση, δεδομένου ότι εκείνος ο νόμος προέβλεπε έναρξη των σχετικών διαδικασιών αμέσως μετά το τέλος της ισχύος του 2ου μνημονίου.

Ο κ. Βρούτσης

«Ημουν υπουργός Εργασίας το 2013, όταν στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής και των δυσκολιών της χώρας, έπρεπε να φτιάξουμε ένα νέο σύστημα βάσει του οποίου να υπάρχει η δυνατότητα να αυξάνεται ο κατώτατος μισθός, αλλά με όρους υγιείς και σύγχρονους και όχι όπως γινόταν στο παρελθόν», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ι. Βρούτσης.

«Η νομοθετική ρύθμιση του 2013 αφορούσε ουσιαστικά ένα χρονικό διάστημα που ήδη έχει παρέλθει εδώ και δύο χρόνια», σχολίασε ο κ. Αθ. Θεοχαρόπουλος (ΔΗΣΥ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!