Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: Αντίο αλλά δεν φεύγω, από τον Στάθη Λιβαθηνό
[Η Καθημερινή]: Αντίο αλλά δεν φεύγω, από τον Στάθη Λιβαθηνό

[Η Καθημερινή]: Αντίο αλλά δεν φεύγω, από τον Στάθη Λιβαθηνό

Αποχαιρετιστήρια αλλά όχι και τόσο ήταν η χθεσινή παρουσίαση των πεπραγμένων του Στάθη Λιβαθινού και των παραστάσεων «Ορέστεια» και «Ικέτιδες», με τις οποίες το Εθνικό Θέατρο κατεβαίνει στην Επίδαυρο.

Η θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή, που τυπικά έχει λήξει, παρατάθηκε μέχρι τα τέλη Αυγούστου για να γίνει ομαλά η διαδοχή. Μέχρι πριν από λίγες ημέρες γνωρίζαμε ότι ο νέος διευθυντής θα προέκυπτε μέσα από δημόσιο διαγωνισμό στον οποίο θα συμμετείχε και ο Στάθης Λιβαθινός. «Είχα ετοιμάσει τα χαρτιά μου, στην ανάγκη θα ετοίμαζα και ένα μονόλογο», είπε σκωπτικά. Το ΥΠΠΟ, όμως, δεν δημοσίευσε τη σχετική πρόσκληση, προκηρύχθηκαν εκλογές και τα δεδομένα άλλαξαν. «Δεν ολοκληρώθηκε η δουλειά που ήθελα να κάνω, η θητεία ολοκληρώθηκε», σημείωσε ο ίδιος, ευχαριστώντας (αρκετές φορές) τους ηθοποιούς και τους εργαζομένους του θεάτρου. Πρόσθεσε, όμως, ότι «αν μου προταθεί (σ.σ. μετά τις εκλογές) να συνεχίσω, θα το κάνω, αν όχι, θα σταθώ δίπλα στον επόμενο για να τον βοηθήσω».

Ο κ. Λιβαθινός αποκάλυψε ότι η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά τον ενημέρωσε τηλεφωνικά για την ακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και μάλιστα τον ρώτησε εάν θα ήθελε μια δεύτερη παράταση, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε. Σε ερώτηση της «Κ» για την προετοιμασία του θεάτρου, απάντησε ότι το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν είναι έτοιμο. «Δεν θα μπορούσα να αφήσω το θέατρο χωρίς πρόγραμμα. Να θυμίσω πως όταν ξεκινούσα και εγώ, υπηρέτησα τον προγραμματισμό που είχε ετοιμάσει ο προηγούμενος διευθυντής».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!