Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Αντιδράσεις για το πόρισμα Παρασκευόπουλου: Αστείες και άστοχες προτάσεις
[Η Καθημερινή]: Αντιδράσεις για το πόρισμα Παρασκευόπουλου: Αστείες και άστοχες προτάσεις

[Η Καθημερινή]: Αντιδράσεις για το πόρισμα Παρασκευόπουλου: Αστείες και άστοχες προτάσεις

Οξείες αντιδράσεις προκάλεσε το πόρισμα της επιτροπής Παρασκευόπουλου για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας στα ΑΕΙ. Το πόρισμα επικρίνεται για τουλάχιστον άστοχες έως και φαιδρές προτάσεις (π.χ. απομάκρυνση των ΑΤΜ για αποφυγή ληστειών, κατάρτιση των πρυτάνεων για να διαπραγματεύονται με τους καταληψίες, μεταπτυχιακά για τη χρήση ναρκωτικών, φορολογικοί έλεγχοι σε κατειλημμένους χώρους όταν διοργανώνονται πάρτι) για ένα πρόβλημα σύνθετο.

«Το πόρισμα αποφεύγει να δηλώσει κάτι που για μένα είναι προφανές: ότι βία και πανεπιστήμια είναι έννοιες ασύμβατες. Διαφαίνεται, μάλιστα, ότι πέρα από την κακή βία, υπάρχει και ανώδυνη ή ακόμα και “χρήσιμη” βία. Οσο η καταδίκη της βίας γίνεται με αστερίσκους και υπό προϋποθέσεις, λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν θα υπάρξει», δήλωσε στην «Κ» ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας. Πέρυσι τον Ιούνιο στο ΑΠΘ περίπου 500 φοιτητές έκαναν έκκληση για την αντιμετώπιση της διακίνησης και χρήσης των ναρκωτικών σε ανοιχτό χώρο του ΑΕΙ, ξεσηκώνοντας σάλο και αναγκάζοντας τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να δηλώσει ότι για την αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων απαιτείται ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα…

«Το πόρισμα είναι απαράδεκτο και φυσικά δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα. Επισημοποιεί την ανοχή της βίας στο πανεπιστήμιο, παρουσιάζοντας σαν ουτοπία τη μάχη για την εξάλειψή της. Καταδικάζει τους Ελληνες φοιτητές σε παιδιά ενός κατώτερου θεού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!