Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Οι αντάρτες «χάνουν» το ανατολικό Χαλέπι
[Η Καθημερινή]: Οι αντάρτες «χάνουν» το ανατολικό Χαλέπι

[Η Καθημερινή]: Οι αντάρτες «χάνουν» το ανατολικό Χαλέπι

Πιο κοντά στον ολοκληρωτικό έλεγχο του Χαλεπίου –της μεγαλύτερης και πλουσιότερης συριακής πόλης πριν από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου, το 2011– βρίσκεται από χθες ο κυβερνητικός στρατός του προέδρου Μπασάρ Aσαντ. Υποστηριζόμενες από σιιτικές πολιτοφυλακές, οι δυνάμεις του Ασαντ ανακατέλαβαν, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, έξι συνοικίες στο ανατολικό τμήμα της πόλης, καθιστώντας ασφυκτικό τον κλοιό της πολιορκίας γύρω από τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες που εξακολουθούν να αντιστέκονται.

Η προέλαση του κυβερνητικού στρατού συνεχίστηκε και χθες, συρρικνώνοντας περαιτέρω τον τομέα που ελέγχει η ένοπλη αντιπολίτευση. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που πρόσκειται σε ομάδες της αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός στρατός ανακατέλαβε χθες τη στρατηγικής σημασίας συνοικία Σαχούρ.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντουλραχμάν δήλωσε ότι ο κυβερνητικός στρατός ανακατέλαβε στη διάρκεια των τελευταίων ημερών το ένα τρίτο της έκτασης που βρισκόταν στα χέρια των ανταρτών, εκτιμώντας ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ήττα της αντιπολίτευσης από το καλοκαίρι του 2012, όταν η πόλη διχοτομήθηκε μεταξύ των δύο αντίπαλων στρατοπέδων του εμφυλίου πολέμου.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο κυβερνητικός στρατός και οι σύμμαχοί του είχαν ανακαταλάβει σειρά περιοχών του ανατολικού Χαλεπίου, μεταξύ των οποίων και το Μασάκεν Χανάνο, τη μεγαλύτερη συνοικία που είχαν καταλάβει οι αντικαθεστωτικοί το 2012.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!