Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Αντάλλαξαν… δαχτυλίδια ο Π. Γερμανός και η MediaMarkt
[Η Καθημερινή]: Αντάλλαξαν… δαχτυλίδια ο Π. Γερμανός και η MediaMarkt

[Η Καθημερινή]: Αντάλλαξαν… δαχτυλίδια ο Π. Γερμανός και η MediaMarkt

Συμφωνία επί της αρχής επετεύχθη μεταξύ του ομίλου Οlympia (του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού) και της MediaMarkt για τον πολυαναμενόμενο «γάμο» που αναμένεται να αλλάξει σημαντικά το σκηνικό στην εγχώρια αγορά των λευκών οικιακών συσκευών.

Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες, ένα από τα βασικά «αγκάθια» που υπήρχαν έως τώρα, αυτό των ποσοστών που θα έχουν οι δύο πλευρές στη νέα κοινή εταιρεία που θα δημιουργηθεί, ξεπεράστηκε και πλέον απομένουν μερικές ακόμη λεπτομέρειες προκειμένου να πέσουν και οι τελικές υπογραφές, πιθανώς μέσα στο καλοκαίρι.

Το ποσοστό που θα διατηρήσει η MediaMarkt στη νέα εταιρεία, στην οποία θα μεταφερθούν οι εν Ελλάδι δραστηριότητές της, χαρακτηρίζεται «σοβαρό μειοψηφικό», κάτι που μεταφράζεται σε διψήφιο ποσοστό. Το πλειοψηφικό, βεβαίως, ποσοστό θα έχει ο όμιλος Olympia. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, το μοντέλο ανάπτυξης που θα ακολουθηθεί είναι αυτό που είχε αποκαλύψει η «Καθημερινή» ήδη από τον περασμένο Μάρτιο. Ειδικότερα, θα διατηρηθεί το σήμα MediaMarkt στα 12 καταστήματα που λειτουργούν σήμερα στην Ελλάδα. Το εν λόγω σήμα, παρά το γεγονός ότι δεν είχε την επιθυμητή ανάπτυξη, έχει τα δικά του ειδικά χαρακτηριστικά, που ταιριάζουν στο προφίλ συγκεκριμένων καταναλωτών και για αυτό θα πρέπει να διατηρηθεί. Τονίζουν, επίσης, ότι υπό το σήμα αυτό και με μόλις 12 καταστήματα, η MediaMarkt πραγματοποιεί αξιόλογο τζίρο, περί τα 188 εκατ. ευρώ (187,33 εκατ. ευρώ ήταν ο κύκλος εργασιών της στη χρήση από 1η Οκτωβρίου 2016 έως 30 Σεπτεμβρίου 2017, χρήση για την οποία έχει δημοσιευθεί ο τελευταίος ισολογισμός).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!