Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ανοδος του ΑΕΠ 1,8% το τρίτο τρίμηνο
[Η Καθημερινή]: Ανοδος του ΑΕΠ 1,8% το τρίτο τρίμηνο

[Η Καθημερινή]: Ανοδος του ΑΕΠ 1,8% το τρίτο τρίμηνο

Κατά 1,8% αυξήθηκε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) το τρίτο τρίμηνο του 2016 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται κυρίως στο γεγονός ότι το τρίτο τρίμηνο του 2015 ήταν το χειρότερο από το 1998, ενώ παράλληλα φέτος έχει αποκαλυφθεί και μεγάλο μέρος της «μαύρης» οικονομίας εξαιτίας της εκτεταμένης χρήσης του «πλαστικού χρήματος».

Τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) δείχνουν ότι στο διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2016 η ελληνική οικονομία μεγεθύνθηκε κατά 1,8% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2015 και το ΑΕΠ διαμορφώθηκε στα 46,4 δισ. ευρώ από 45,5 δισ. ευρώ πέρυσι. Παρά την αύξηση αυτή, όμως, το ΑΕΠ του φετινού τρίτου τριμήνου παραμένει σε χαμηλότερα επίπεδα από εκείνο του τρίτου τριμήνου του 2014 (ήταν 46,6 δισ. ευρώ).

Με τα έως τώρα δεδομένα, στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2016 ο ρυθμός μεταβολής του ΑΕΠ ήταν ελαφρώς θετικός και διαμορφώθηκε στο 0,16%, καθώς στα πρώτα δύο τρίμηνα η οικονομία βρισκόταν σε ύφεση (0,8% στο πρώτο και 0,5% στο δεύτερο).

Υπενθυμίζεται ότι ο στόχος για φέτος είναι η οικονομική δραστηριότητα να συρρικνωθεί κατά 0,3%. Αυτό σημαίνει ότι στο τέταρτο τρίμηνο θα πρέπει να καταγραφεί ύφεση της τάξης του 1,7%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!