Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ανοδος 21% στον τομέα ναυπηγοεπισκευής του ΟΛΠ
[Η Καθημερινή]: Ανοδος 21% στον τομέα ναυπηγοεπισκευής του ΟΛΠ

[Η Καθημερινή]: Ανοδος 21% στον τομέα ναυπηγοεπισκευής του ΟΛΠ

Ο τομέας της ναυπηγοεπισκευής του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς σημείωσε το πρώτο εξάμηνο του 2018 αύξηση 21% σε αριθμό εξυπηρετηθέντων πλοίων, με 207 πλοία να πραγματοποιούν επισκευές στις δεξαμενές και τις ναυπηγοεπισκευαστικές θέσεις της ΟΛΠ Α.Ε. έναντι 171 το αντίστοιχο διάστημα του 2017. Μάλιστα, κατά τους πρώτους μήνες του 2018 οι δεξαμενές «Πειραιάς ΙΙΙ» και «Πειραιάς IΙ» δεν ήταν πλήρως λειτουργικές λόγω των εργασιών οριστικής εγκατάστασης, με το δεύτερο εξάμηνο να ανάγεται έτσι ισχυρότερο.

Η ενεργοποίηση της νέας πλωτής δεξαμενής που αγοράστηκε από την ΟΛΠ Α.Ε. και τέθηκε σε λειτουργία το πρώτο εξάμηνο του 2018, σε συνδυασμό με τα έργα αναβάθμισης των λοιπών υποδομών στη ΝΕΖ ήδη επιδρά θετικά στην προσέλκυση ναυπηγοεπισκευαστικού έργου και συμβάλλει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την αξιοποίηση της ελληνικής τεχνογνωσίας στον τομέα της ναυπηγοεπισκευής.

Στη νέα πλωτή δεξαμενή «Πειραιάς ΙΙΙ» που μπορεί να εξυπηρετεί πλοία με μεταφορική ικανότητα 80.000 τόνων, μήκους 240 μέτρων, ήδη έχουν δεξαμενιστεί πλοία της ελληνικής ακτοπλοΐας που μέχρι τώρα εξυπηρετούνταν σε ναυπηγεία του εξωτερικού. Σύμφωνα με το πρόγραμμα δεξαμενισμού αυτές τις μέρες στην πλωτή δεξαμενή «Πειραιάς ΙΙΙ» δεξαμενίζεται το πλοίο «Σκόπελος».

Η υπό την Cosco νέα διοίκηση του ΟΛΠ έχει ανακοινώσει ως στρατηγικό στόχο να καταστήσει το λιμάνι του Πειραιά κόμβο ναυπηγοεπισκευής στην Ανατολική Μεσόγειο και να συμβάλει στην αναβίωση της δραστηριότητας της ναυπηγοεπισκευής μέσω της προσέλκυσης περισσότερων πλοίων ανά έτος, ως απόρροια της αυξημένης αξιοπιστίας και της παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!