Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ανοδος 12,8% στις πωλήσεις ασφαλίσεων ζωής το οκτάμηνο
[Η Καθημερινή]: Ανοδος 12,8% στις πωλήσεις ασφαλίσεων ζωής το οκτάμηνο

[Η Καθημερινή]: Ανοδος 12,8% στις πωλήσεις ασφαλίσεων ζωής το οκτάμηνο

Ενδείξεις ανάκαμψης εμφανίζουν οι πωλήσεις ιδιωτικών ασφαλιστικών προγραμμάτων ζωής, ύστερα από αρκετούς μήνες κάθετης πτώσης που προκάλεσε η επιβολή των capital controls.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), οι πωλήσεις συμβολαίων ασφαλίσεων ζωής και παραδοσιακών αποταμιευτικών προγραμμάτων ενισχύθηκαν το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου κατά 12,8%, με την ώθηση να δίνεται τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, οπότε η αύξηση στις πωλήσεις ξεπέρασε το 36%. Συνολικά, ωστόσο, η αγορά κινήθηκε πτωτικά κατά 2,6% εξαιτίας της συνεχιζόμενης υποχώρησης των επενδυτικών προγραμμάτων, ενώ στον κλάδο ζημιών η πτώση στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου που καταγράφεται εδώ και πολλούς μήνες οδήγησε εκ νέου σε πτώση κατά -0,9% στο τέλος του οκταμήνου.
Αιτία της σημαντικής ανόδου που καταγράφεται τους δύο καλοκαιρινούς μήνες στα προγράμματα ζωής είναι, αφενός, η θετική επίπτωση από τη σύγκριση με τους δύο αντίστοιχους περυσινούς μήνες, οπότε η αγορά είχε παγώσει λόγω της επιβολής περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, αλλά και η τάση για ενίσχυση της αποταμίευσης που αρχίζει να διαφαίνεται. Στελέχη της αγοράς αξιολογούν αυτή την ένδειξη ως σημάδι δειλής ανάκαμψης της αγοράς, λόγω και των αλλαγών στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που οδηγεί σε μείωση των παροχών τόσο για σύνταξη όσο και για υγεία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!