Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Με άνοδο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές
[Η Καθημερινή]: Με άνοδο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

[Η Καθημερινή]: Με άνοδο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Θετικό επενδυτικό κλίμα δημιουργήθηκε χθες στην Ευρώπη ύστερα από τη διαβεβαίωση του Κινέζου πρωθυπουργού, Λι Κετσιάνγκ, ότι δεν θα προχωρήσει στην υποτίμηση του γουάν για να ενισχύσει τις εξαγωγές της χώρας. Στρατηγικοί αναλυτές της Credit Suisse, μάλιστα, εκτιμούν πως Ουάσιγκτον και Πεκίνο θα καταλήξουν σε συμβιβασμό μέσα στους επόμενους έξι με εννέα μήνες, αποκλιμακώνοντας τη μεταξύ τους εμπορική αντιπαράθεση.

Με άνοδο έκλεισαν χθες οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων επί τέταρτη συναπτή ημέρα χάρις των κερδών στον κλάδο των χημικών και των πρώτων υλών. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 αναρριχήθηκε 0,3%, καταγράφοντας έτσι άνοδο 0,6% από τις αρχές της εβδομάδας.

Λίγο πριν από το κλείσιμο της Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 εμφάνιζαν άνοδο 0,79% και 0,12%, αντίστοιχα, λίγο πριν από το κλείσιμο. Εν μέσω της συνεδρίασης, ο Dow Jones έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 26 Ιανουαρίου από τα κέρδη του τραπεζικού κλάδου. Εξαίρεση αποτέλεσαν οι τεχνολογικές μετοχές που κινήθηκαν με αρνητικό πρόσημο, οδηγώντας τον δείκτη Nasdaq σε απώλειες 0,24% προς τη λήξη της συνεδρίασης. Το δολάριο έχασε έδαφος έναντι των υπολοίπων ισχυρών νομισμάτων, λόγω πληροφοριών ότι οι ΗΠΑ και ο Καναδάς δεν θα καταλήξουν σε συμφωνία για μια νέα Nafta μέσα στην εβδομάδα.

Στο Λονδίνο, νωρίτερα, ενισχύθηκαν οι τραπεζικές μετοχές και η στερλίνα ξεπέρασε το 1,32 δολάριο αφού ανακοινώθηκε πως αυξήθηκε ο πληθωρισμός στο 2,7% τον Αύγουστο, που είναι το υψηλό εξαμήνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!