Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: «Η Αννα Φρανκ δεν είναι μόνο μία εικόνα»
[Η Καθημερινή]: «Η Αννα Φρανκ δεν είναι μόνο μία εικόνα»

[Η Καθημερινή]: «Η Αννα Φρανκ δεν είναι μόνο μία εικόνα»

«Μα έκρυβε Εβραίους;» ρωτάει η δεκαεπτάχρονη Αλέθα Χιντς περιμένοντας στην ουρά για να μπει στο Μουσείο Αννας Φρανκ και να μάθει την ιστορία του κοριτσιού που κρυβόταν με τους δικούς του σε ένα μυστικό δωμάτιο επί 25 μήνες κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
«Οχι», της απαντήσαν οι φίλοι της, παιδιά της Β΄ και Γ΄ Λυκείου του Κολεγίου Σεντ Τσαρλς του Οντάριο. «Ηταν η ίδια Εβραία και κρυβόταν στο εργοστάσιο του πατέρα της. Οι ναζί αναζητούσαν όλους τους Εβραίους γιατί ο Χίτλερ ήθελε να κάνει γενοκτονία».
Κάθε χρόνο επισκέπτονται το σπίτι της Αννας Φρανκ 1,3 εκατομμύρια άτομα, αλλά, όπως διαπιστώνεται, οι νεότεροι των επισκεπτών δεν έχουν καμία ιδέα για το Ολοκαύτωμα, καθώς και για την ιστορία του νεαρού κοριτσιού. Για αυτό το μουσείο, όπως και για κάποια άλλα που επικεντρώνονται στην εβραϊκή Ιστορία, γίνεται προσπάθεια να βρεθούν τρόποι για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη γνώσεων για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και τη μοίρα των έξι εκατομμυρίων Εβραίων της Ευρώπης, προσπάθεια που έχει ιδιαίτερη σημασία εξαιτίας της γιγάντωσης του αντισημιτισμού σε ΗΠΑ και Ευρώπη.
«Πιστεύουμε ότι, καθώς απομακρυνόμαστε όλο και περισσότερο από την πολεμική περίοδο, όλοι, και κυρίως οι νέοι, δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο προκειμένου να κατανοήσουν τη σημασία της έκθεσης “Αννα Φρανκ” αλλά και την ιστορία των ανθρώπων που ήταν κρυμμένοι εδώ», επισημαίνει η διευθύντρια του μουσείου Γκαράνς Ρέους – Ντίλντερ. «Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η Αννα Φρανκ δεν είναι μόνο μία εικόνα αλλά στην πραγματικότητα είναι μία είσοδος στην Ιστορία».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!