Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 7 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ανησυχίες Βρυξελλών για την παροχολογία
[Η Καθημερινή]: Ανησυχίες Βρυξελλών για την παροχολογία

[Η Καθημερινή]: Ανησυχίες Βρυξελλών για την παροχολογία

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Ενόχληση για την εξαγγελία των προσλήψεων και παροχών από την ελληνική κυβέρνηση εκφράζουν στις Βρυξέλλες, ενώ περιμένουν, πριν αντιδράσουν, να δουν ποιες από αυτές θα νομοθετηθούν και ποιες θα είναι απλώς προεκλογικές υποσχέσεις.

Συγχρόνως, στην πρώτη μεταμνημονιακή έκθεση προόδου, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στις 21 Νοεμβρίου και την οποία είδε η «Κ», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα τονίσει πως καμία από τις 16 μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να είχε ολοκληρώσει η ελληνική κυβέρνηση έως το τέλος του έτους δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος σε μερικούς τομείς.

Η καθυστέρηση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα η εκταμίευση των κερδών των κεντρικών τραπεζών, ύψους περίπου 700 εκατ. (ΑNFA’s και SMP’s), που είναι τόσο αναγκαία για την ελληνική οικονομία, να αναβληθεί και να περάσει στη δεύτερη μεταμνημονιακή αξιολόγηση κάποια στιγμή τον Φεβρουάριο, μόνον όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.

Και ενώ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η επιλογή είναι να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι όσον αφορά την πορεία της Ελλάδας μετά την έξοδο από το μνημόνιο –καθώς η ιταλική κρίση είναι αυτή που τους απασχολεί– και δεν θα ήθελαν να ανοίξουν άλλο ένα μέτωπο μερικούς μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, οι αξιωματούχοι που παρακολουθούν το ελληνικό πρόγραμμα τονίζουν ότι δεν θα πρέπει να χαλαρώσουν με την Ελλάδα. Μια χαλάρωση θα μπορούσε να δημιουργήσει «καταιγίδα πισωγυρισμάτων», όπως λένε εάν αφήσουν στην ελληνική κυβέρνηση περιθώρια, ειδικά ενόψει των εθνικών εκλογών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!