Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Ανησυχία προκαλούν οι αυξημένες ροές
[Η Καθημερινή]: Ανησυχία προκαλούν οι αυξημένες ροές

[Η Καθημερινή]: Ανησυχία προκαλούν οι αυξημένες ροές

Το βλέμμα τους προς τον θαλάσσιο ορίζοντα, προς τα υδάτινα σύνορα με την Τουρκία, στρέφουν ξανά οι αρχές των νησιών του Αιγαίου. Με συγκρατημένη (και κάπως καλυμμένη) ανησυχία είδαν τις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών από την Ανατολή να αυξάνονται τις προηγούμενες ημέρες, εν μέσω απειλών στελεχών της κυβέρνησης Ερντογάν πως η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό μπορεί να τεθεί υπό αίρεση. Παρ’ όλα αυτά, οι δήμαρχοι καταδικάζουν κάθε κλίμα φόβου και πανικού, υπογραμμίζοντας πως το μεγάλο πρόβλημα των νησιών του Βορείου Αιγαίου –όσον αφορά το προσφυγικό– δεν είναι οι αφίξεις, αλλά οι αναχωρήσεις. Για την ακρίβεια, οι μη αναχωρήσεις.
Το τριήμερο μέχρι τη Δευτέρα το πρωί έφθασαν στα νησιά 330 άτομα, 230 στη Χίο και 100 στη Λέσβο. Οι αριθμοί μπορεί να μη συγκρίνονται ούτε κατά διάνοια με τις εισόδους του 2015, αλλά ήταν υπερδιπλάσιοι από τις 43 κατά μέσον όρο ημερήσιες αφίξεις των τελευταίων μηνών. Αλλαξαν την εικόνα προσφυγικής νηνεμίας, όπου άφηνε αρκετές ημέρες χωρίς ούτε μία άφιξη.
«Εχουμε μείωση αφίξεων κατά 97%, σε σχέση με το 2015. Αρα η καλλιέργεια κλίματος ανησυχίας από τις πρόσφατες αφίξεις είναι ανυπόστατη και βοηθάει μόνον τους ακραίους κύκλους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!