Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Ανοίγουν σταδιακά κλίνες ΜΕΘ
[Η Καθημερινή]: Ανοίγουν σταδιακά κλίνες ΜΕΘ

[Η Καθημερινή]: Ανοίγουν σταδιακά κλίνες ΜΕΘ

Σε λειτουργία τίθενται σταδιακά κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δημόσιων νοσοκομείων ως αποτέλεσμα των προσλήψεων του ΚΕΕΛΠΝΟ και της αξιοποίησης του ήδη υπάρχοντος νοσηλευτικού προσωπικού. Μόνο στην Αττική τους τελευταίους μήνες έχουν ανοίξει 32 επιπλέον κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
Ειδικότερα, αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου της Αττικής από τις 254 ανεπτυγμένες κλίνες σε ΜΕΘ, λειτουργούν οι 221 και κλειστές είναι οι 33 –έναντι 65 κλειστών τον περασμένο χειμώνα– οι οποίες θα μπορούν να τεθούν σε λειτουργία όταν ολοκληρωθούν οι προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο πρώτος διαγωνισμός, που την περασμένη άνοιξη έλαβε αρνητική δημοσιότητα λόγω των «παρεμβάσεων» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, βγήκε «άγονος» κατά το ήμισυ, αφού δεν βρέθηκαν υποψήφιοι να επιδείξουν ενδιαφέρον για απομακρυσμένα και μικρά νοσοκομεία. Συνολικά είχαν προκηρυχθεί 500 θέσεις (100 γιατρών και 400 νοσηλευτών) και όσες δεν καλύφθηκαν (περίπου το 60%) επαναπροκηρύχθηκαν και αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Ο χρόνος, πάντως, κυλάει «αντίστροφα», καθώς σε λίγο διάστημα θα ξεκινήσει η περίοδος εποχικής έξαρσης της γρίπης, που όπως κάθε χρόνο αυξάνει τη «ζήτηση» για ΜΕΘ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!