Τρίτη, 22 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Το άνοιγμα των data rooms για την Εθνική Ασφαλιστική περιμένουν οι Κινέζοι επενδυτές
[Η Καθημερινή]: Το άνοιγμα των data rooms για την Εθνική Ασφαλιστική περιμένουν οι Κινέζοι επενδυτές

[Η Καθημερινή]: Το άνοιγμα των data rooms για την Εθνική Ασφαλιστική περιμένουν οι Κινέζοι επενδυτές

Τους δύο κινεζικούς ομίλους Fosun και Gongbao «φωτογράφισε» χθες ως ενδιαφερομένους για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Ερωτηθείς σχετικά στο περιθώριο εκδήλωσης για την υπογραφή της συμφωνίας με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, ο κ. Φραγκιαδάκης έκανε λόγο για «λεπτές διαδικασίες βάσει των οποίων εξετάζεται η προσέγγιση των δύο κινεζικών ομίλων που ενδιαφέρονται για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής».

Ο επικεφαλής της ΕΤΕ δεν κατονόμασε τους δύο ενδιαφερόμενους κινεζικούς ομίλους, αλλά εκτιμάται ότι η αναφορά του «φωτογραφίζει» τη Fosun και την Gongbao, που έχουν άλλωστε ομιλική οντότητα, σε αντίθεση με τη Wintime που έχει μικρότερη εταιρική δομή. Σύμφωνα πάντως με ασφαλείς πληροφορίες, ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και η Wintime, ζητώντας τη συμμετοχή της στη διαδικασία των data rooms μέσω σχετικού αιτήματος που υπέβαλε στην τράπεζα, χωρίς πάντως μέχρι σήμερα να έχει λάβει το πράσινο φως.

Ο κ. Φραγκιαδάκης αναφέρθηκε στην πολύ καλή οικονομική κατάσταση της Εθνικής Ασφαλιστικής, η οποία δίνει, όπως είπε, «περιθώρια κινήσεων». Αν και δεν διευκρίνισε πότε θα ανοίξουν τα data rooms για τους υποψήφιους επενδυτές, έκανε σαφές ότι η πώληση θα έχει θετικό αντίκτυπο στην τράπεζα και στόχος είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Οι τρεις υποψήφιοι επενδυτές –Fosun, Gongbao και Wintime–, που είχαν συμμετάσχει στη διαγωνιστική διαδικασία, αναμένουν το πράσινο φως για το άνοιγμα των data rooms, που πιθανολογείται στα τέλη της εβδομάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!