Τρίτη, 21 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: «Ανοιχτές Πόρτες» στα οινοποιεία της Δράμας
[Η Καθημερινή]: «Ανοιχτές Πόρτες» στα οινοποιεία της Δράμας

[Η Καθημερινή]: «Ανοιχτές Πόρτες» στα οινοποιεία της Δράμας

Οι σύγχρονοι οινοποιοί της Δράμας γεφύρωσαν το χάσμα των χιλιετηρίδων ανάμεσα στα πατητήρια των νεολιθικών οικισμών της περιοχής και στους σημερινούς εξαιρετικούς αμπελώνες με τα εκλεκτά κρασιά, που δεσπόζουν στη διεθνή αγορά του κρασιού.

Ένας τόσο ευλογημένος τόπος , λοιπόν, δεν θα μπορούσε παρά να γιορτάζει κάθε χρόνο το χαρισματικό «παιδί» της, το κρασί.

Οι «Ανοιχτές Πόρτες» , όπως είναι αναμενόμενο αποτελούν την κορύφωση της ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ, καθώς οι οινοποιοί, ως εξαιρετικοί οικοδεσπότες, καλωσορίζουν τους επισκέπτες στα άδυτα των οινοποιείων και των κελαριών τους.

Οι επισκέπτες βιώνουν την μαγεία των οινοποιείων, ξεναγούνται ανάμεσα στα εκατοντάδες δρύινα βαρέλια, παρακολουθούν διαλέξεις και συζητήσεις.

Απολαμβάνουν τις εκλεκτές ποικιλίες των κρασιών και φυσικά συμμετέχουν στις ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το κάθε οινοποιείο: Εκθέσεις, θεατρικά, unplugged συναυλίες.

Εκτός από τις «Ανοιχτές Πόρτες» οι οινοποιοί της Δράμας επέλεξαν να υπάρχουν και «ανοιχτές αγκαλιές», μία φιλανθρωπική πρωτοβουλία, η οποία συνδέει τον οίνο με τον ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες.

Επέλεξαν 24 φιάλες από τις παλαιότερες και ακριβότερες σοδιές των αμπελιών τους, προκειμένου να τις προσφέρουν σε δημοπρασία μέσω του www.houseofwine.gr , με τα έσοδα να προσφέρονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Δράμας.

Εξαιρετικά παλαιωμένα κρασιά, προσεκτικά επιλεγμένα, στα οποία ο χρόνος έχει προσφέρει μοναδικά αρώματα, χαρακτηριστικά και ζηλευτές ισορροπίες , ανασύρονται από τα κελάρια και προσφέρονται σε προνομιακές τιμές με σκοπό την αλληλεγγύη .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!