Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ανδρέας Γιαννόπουλος: Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει
[Η Καθημερινή]: Ανδρέας Γιαννόπουλος: Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει

[Η Καθημερινή]: Ανδρέας Γιαννόπουλος: Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει

Ποιος δεν θυμάται πολιτικούς, από όλο σχεδόν το φάσμα, ένθεν κακείθεν, δημοσιογράφους, διανοουμένους, αλλά και την πλειονότητα μάλλον των πολιτών, να καταφέρονται, τα τελευταία πολλά χρόνια, κατά του «κακού ξένου πολυεθνικού κεφαλαίου»;

Θα ήταν υποκρισία να μην το παραδεχθούμε ότι αυτή ήταν η εδραία αντίληψη στην Ελλάδα. Η καχυποψία για τις ξένες πολυεθνικές ήταν καλά ριζωμένη στην αντίληψη των Ελλήνων. Με ευκολία σαγηνεύονταν από τους αφορισμούς και τους εύκολους φετφάδες κατά του «ανάλγητου και ληστρικού ξένου κεφαλαίου».

Και, αίφνης, μεταστροφή. «Η χώρα έχει ζωτική ανάγκη από ξένες άμεσες επενδύσεις», ομονοούν σήμερα οι περισσότεροι των Ελλήνων. Η κρίση, μέσα στα πολλά δεινά που επισώρευσε στην ελληνική κοινωνία, φαίνεται ότι τείνει να ανατρέψει την ιδεοληπτική αυτή πρόσληψη του «ξένου κεφαλαίου», το οποίο βρίσκει επιτέλους τη «νομιμοποίησή του» στην Ελλάδα. Η πλειονότητα πλέον του πολιτικού κόσμου, της οικονομικής, επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας ενστερνίζεται απολύτως την καθοριστική σημασία των ξένων άμεσων επενδύσεων για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Από την πλευρά δε των ξένων εταιρειών, εκπέμπεται εμπράκτως το μήνυμα ότι «και όμως, η Ελλάδα μπορεί να είναι ένας καλός επενδυτικός προορισμός». Και το απέδειξαν, όσο και αν ξενίζει αυτό, στη διάρκεια των ετών –συμπεριλαμβανομένης της περιόδου της κρίσης– με μια σειρά εξαιρετικά επιτυχημένων και αποδοτικών επενδύσεων μεγάλων ευρωπαϊκών, αμερικανικών και ασιατικών εταιρειών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!