Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Αναβάθμιση προκλήσεων από την Αγκυρα
[Η Καθημερινή]: Αναβάθμιση προκλήσεων από την Αγκυρα

[Η Καθημερινή]: Αναβάθμιση προκλήσεων από την Αγκυρα

Η πολεμική ρητορική της Τουρκίας για το καθεστώς του Αιγαίου εντείνεται, με τις πολιτικές δυνάμεις στη γειτονική χώρα να αναζητούν κομματικά οφέλη από τη σχετική αντιπαράθεση. Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέβασε τους τόνους δηλώνοντας χωρίς περιστροφές πως «τα Ιμια είναι τουρκικό έδαφος». Η τοποθέτηση ήρθε ως απάντηση σε επερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της κεμαλικής αντιπολίτευσης σχετικά με το καθεστώς νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο, στην οποία πρόβαλαν τον ισχυρισμό ότι «σε 18 νησιά του Αιγαίου, των οποίων η κυριαρχία δεν έχει παραχωρηθεί στην Ελλάδα, κυματίζει η ελληνική σημαία».

Θέλοντας να «θωρακίσει» πολιτικά το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης από οποιαδήποτε κατηγορία περί εθνικών παραχωρήσεων και να δείξει ότι η πολιτική της Τουρκίας στο συγκεκριμένο θέμα παραμένει σταθερή διαχρονικά, ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε: «Δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική μας όσον αφορά τα Ιμια. Τα Ιμια είναι τουρκικό έδαφος. Οσο κυβερνάει το AKP δεν έχει υπάρξει αλλαγή στο νομικό και de facto status των νησιών του Αιγαίου».

Η δήλωση του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας έρχεται ως συνέχεια των ισχυρισμών του αρχηγού των κεμαλικών του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ότι «η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 νησιά του Αιγαίου».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!