Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Ο ανασχηματισμός «δείχνει τον δρόμο» στην Αυτοδιοίκηση
[Η Καθημερινή]: Ο ανασχηματισμός «δείχνει τον δρόμο» στην Αυτοδιοίκηση

[Η Καθημερινή]: Ο ανασχηματισμός «δείχνει τον δρόμο» στην Αυτοδιοίκηση

Αποτελεί ο πρόσφατος κυβερνητικός ανασχηματισμός ένα μοντέλο προβολής της στρατηγικής που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου; Δεν αποκλείεται, καθώς ανώτατες κομματικές πηγές αναφέρουν ότι η στρατηγική συμμαχιών του κόμματος θα κινηθεί απολύτως εκτός διαχωριστικών γραμμών μεταξύ κομμάτων και πολιτικών χώρων, όπως αυτές διαμορφώνονται στην κεντρική πολιτική σκηνή. Υπό αυτή την άποψη, η αμφιλεγόμενη κίνηση ανοίγματος και προς τον χώρο της Κεντροδεξιάς με την υπουργοποίηση της προερχόμενης από τη Ν.Δ. Κατερίνας Παπακώστα, ίσως να αποτελεί ένα πρώτο δείγμα γραφής για να απενοχοποιηθούν ανάλογες κινήσεις και προσεγγίσεις και σε επίπεδο επιλογής υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Μπορεί κάποιο προβεβλημένο στην τοπική κοινωνία στέλεχος, με καλή πορεία και θετικές προοπτικές στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, με αποδοχή και αναγνώριση από τους πολίτες, να προέρχεται από τον χώρο της Δεξιάς. Αν τα βρούμε σε πέντε βασικά σημεία, ένα στοιχειώδες προγραμματικό πλαίσιο, θα τον στηρίξουμε», αναφέρεται σχετικά από ανώτατο κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που κάνει αναφορά σε «διάθεση μεγάλων ανοιγμάτων».

Ο αναπροσανατολισμός του κόμματος, προκειμένου να αποτυπωθεί στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον έναν από τους δύο πόλους του νέου διπολισμού, περνάει και από τις επιδόσεις στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Εκεί όπου τα αποτελέσματα ήταν ισχνά και απογοητευτικά στις εκλογές του 2014, ως αποτέλεσμα και της επιμονής των κατά τόπους τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ στη δογματική επιλογή στήριξης προερχόμενων από το κόμμα στελεχών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!