Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ανάσα στο Χ.Α. από νέο μίνι ράλι των τραπεζών
[Η Καθημερινή]: Ανάσα στο Χ.Α. από νέο μίνι ράλι των τραπεζών

[Η Καθημερινή]: Ανάσα στο Χ.Α. από νέο μίνι ράλι των τραπεζών

Η «έκρηξη» των τραπεζικών μετοχών, στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης, «ξεκόλλησε» την αγορά, η οποία κινούνταν επιφυλακτικά τις πρώτες τρεις ώρες, και έδωσε τα ηνία στους αγοραστές, επιβεβαιώνοντας και πάλι ότι ο τραπεζικός αποτελεί τον κλάδο-κλειδί στην πορεία του Χ.Α. Η αλλαγή στο κλίμα ήταν «εισαγόμενη», αφού συνέπεσε με τη δυναμική άνοδο που σημείωσαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες όταν, μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, ο Μάριο Ντράγκι, αν και ανακοίνωσε το οριστικό τέλος του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, τόνισε ότι ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν από τα μέσα του 2019, γεγονός που καθησύχασε τις αγορές, μία ημέρα μετά την νέα αύξηση των επιτοκίων της Fed.

O Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,17% στις 778,71 μονάδες, με τον τζίρο ωστόσο να συνεχίζει να κινείται σε χαμηλά επίπεδα, και διαμορφώθηκε στα 48,89 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με νέα ισχυρή άνοδο της τάξης του 4%, μετά τα δυναμικά κέρδη σε Εθνική Τράπεζα (5,65%), Alpha Bank (4,45%), Πειραιώς (3%) και Eurobank (2,41%). Αξίζει να σημειώσουμε πως ο κλαδικός δείκτης μετά το διήμερο ράλι έχει ενισχυθεί κατά 7,37%.

Παρά τη δυναμική άνοδο των τελευταίων ημερών, η επιμονή του τζίρου σε πολύ χαμηλά επίπεδα, αλλά και η επιφυλακτική εικόνα που παρουσιάζουν οι υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης εκτός των τραπεζικών, προβληματίζει τους αναλυτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!