Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Ανάσα από τα ιδιωτικά έργα για τις κατασκευαστικές
[Η Καθημερινή]: Ανάσα από τα ιδιωτικά έργα για τις κατασκευαστικές

[Η Καθημερινή]: Ανάσα από τα ιδιωτικά έργα για τις κατασκευαστικές

«Σανίδα σωτηρίας» στα πάσης φύσεων κτιριακά και οικοδομικά έργα που δρομολογούνται τους τελευταίους μήνες αναζητούν οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι της χώρας, σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσουν τις απώλειες από τη διαρκώς συρρικνούμενη «πίτα» των δημόσιων έργων υποδομής. Μια σειρά νέων έργων, με αιχμή του δόρατος βέβαια τις επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο, όπου οι ανακαινίσεις, αναβαθμίσεις υφιστάμενων ξενοδοχειακών ακινήτων βρίσκονται στο επίκεντρο, έχει προσελκύσει ακόμα και τους «μεγάλους» του κλάδου, οι οποίοι κατά τα προηγούμενα χρόνια, και ιδίως κατά την προολυμπιακή περίοδο, είχαν δώσει το μεγαλύτερο βάρος τους στα έργα υποδομής και λιγότερο σε κτιριακές επενδύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η «Ακτωρ» πρόκειται να αναλάβει τις εργασίες ανακαίνισης του ξενοδοχείου Athens Ledra στη Λ. Συγγρού, ένα έργο της τάξεως των 15 εκατ. ευρώ. Πριν από λίγους μήνες, η εταιρεία είχε επικρατήσει και στον κλειστό διαγωνισμό για την ανακατασκευή του συγκροτήματος του Αστέρα της Βουλιαγμένης, με την προσφορά της, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς, να κυμαίνεται πέριξ των 70 εκατ. ευρώ. Το προσεχές διάστημα αναμένεται επίσης να επιλεγεί και ο κατασκευαστικός όμιλος που θα αναλάβει την ανάπλαση των Αστεριών της Γλυφάδας.

Στις αρχές Μαρτίου αναμένονται και οι προσφορές για το έργο της κατασκευής ενός νέου κτιρίου στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής. Το έργο είναι προϋπολογισμού της τάξεως των 40 εκατ. ευρώ και αφορά τη στέγαση των εγκαταστάσεων της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!