Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Αναρτώνται οι νέοι δασικοί χάρτες
[Η Καθημερινή]: Αναρτώνται οι νέοι δασικοί χάρτες

[Η Καθημερινή]: Αναρτώνται οι νέοι δασικοί χάρτες

Στα «δύσκολα» εισέρχονται πλέον οι δασικοί χάρτες. Το υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι σε μία εβδομάδα θα αναρτηθούν οι χάρτες της Ραφήνας, της Νέας Μάκρης και του Πικερμίου στην Ανατολική Αττική, όπου συμπεριλαμβάνονται και οι πυρόπληκτες περιοχές. Στο ίδιο «πακέτο» αναρτήσεων περιλαμβάνονται δήμοι του Λεκανοπεδίου, τα υπόλοιπα των νομών Δράμας και Κοζάνης, καθώς και αρκετές περιοχές σε νησιά των Κυκλάδων.

Ο νέος κύκλος αναρτήσεων θα ανοίξει την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου. Εκτός από τις πέντε προαναφερθείσες, θα περιλαμβάνει τις περιοχές Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Αμαρουσίου, Νέας Ιωνίας, Φιλοθέης και Μελισσίων, καθώς και τα Μέγαρα (με τα οποία ολοκληρώνεται ο κύκλος των αναρτήσεων στη Δυτική Αττική).

Ειδικά για τις πυρόπληκτες περιοχές, το υπουργείο Περιβάλλοντος διευκρίνισε στη χθεσινή του ανακοίνωση ότι στους αναρτημένους χάρτες θα περιλαμβάνονται και οι περιοχές που κηρύσσονται αναδασωτέες. «Η ενσωμάτωση στον δασικό χάρτη της περιοχής που κηρύχθηκε αναδασωτέα μετά την πυρκαγιά του Ιουλίου, πέρα από συνταγματική υποχρέωση, συμβάλλει στη διάφανη ενημέρωση των πολιτών και των φορέων της οικονομίας, αλλά και στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό των χρήσεων γης και στην εφαρμογή της δασικής νομοθεσίας στις περιοχές ενδιαφέροντος. Πρόκειται για μια πρακτική που ακολουθήθηκε και πέρυσι στον Κάλαμο και στη Ζάκυνθο, όταν και το ΥΠΕΝ ενσωμάτωσε την κήρυξη των αναδασωτέων στην ανάρτηση των δασικών χαρτών», αναφέρει η χθεσινή ανακοίνωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!