Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Καθημερινή]: Αναρτώνται οι δασικοί χάρτες
[Η Καθημερινή]: Αναρτώνται οι δασικοί χάρτες

[Η Καθημερινή]: Αναρτώνται οι δασικοί χάρτες

Υστερα από τέσσερα χρόνια ακινησίας, η υπόθεση των δασικών χαρτών δείχνει να ξεκινάει και πάλι. Μέσα στις επόμενες πέντε εβδομάδες θα αναρτηθεί το 37% των δασικών χαρτών της χώρας, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων εκπονήθηκε με χρηματοδότηση από το προηγούμενο ΕΣΠΑ. Η μνημονιακή δέσμευση για ολοκλήρωση κτηματολογίου και δασικών χαρτών έως το 2020 δείχνει προς το παρόν να λειτουργεί ευεργετικά για το πολύπαθο έργο, παρά τη σοβαρή πίεση που δημιουργείται σε συγκεκριμένες υποστελεχωμένες υπηρεσίες.
Χθες, λοιπόν, έγινε ανάρτηση δασικών χαρτών σε τέσσερις περιφερειακές ενότητες: στην Καβάλα, την Πιερία, την Ηλεία και τη Μεσσηνία. Θα ακολουθήσουν 31 περιοχές ακόμη, στις οποίες οι δασικοί χάρτες έχουν εκπονηθεί με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και έχουν θεωρηθεί από τις δασικές υπηρεσίες και οι οποίες καλύπτουν συνολικά 46,8 εκατ. στρέμματα.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος εκτιμά ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών των δασικών χαρτών θα έχουν κυρωθεί (έστω μερικώς, στα κομμάτια που δεν υπάρχουν αντιρρήσεις) έως τον Ιούλιο του 2017. Να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα χρόνια έχει θεωρηθεί το 55% των δασικών χαρτών της χώρας.
Οι αναρτήσεις γίνονται με βάση τον νέο νόμο (N. 4389/16), που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!