Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Αναπάντεχη αποτυχία της RBS στα stress tests της Τράπεζας της Αγγλίας
[Η Καθημερινή]: Αναπάντεχη αποτυχία της RBS στα stress tests της Τράπεζας της Αγγλίας

[Η Καθημερινή]: Αναπάντεχη αποτυχία της RBS στα stress tests της Τράπεζας της Αγγλίας

Η Royal Bank of Scotland απέτυχε στις τραπεζικές δοκιμασίες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσίευσε χθες η Τράπεζα της Αγγλίας, και ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε περικοπή δαπανών και πώληση περιουσιακών στοιχείων για να ενισχύσει τα κεφάλαιά της.

Παράλληλα, ο Μαρκ Κάρνεϊ προειδοποίησε την Ε.Ε. ότι έχει πολλά να χάσει από τη ζημία που θα μπορούσαν να προκαλέσουν το Brexit και ο ενδεχόμενος αποκλεισμός των βρετανικών τραπεζών από την κοινή ευρωπαϊκή αγορά.

Η αναπάντεχη αποτυχία της RBS στις τραπεζικές δοκιμασίες, τις σκληρότερες που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα η Τράπεζα της Αγγλίας (ΤτΑ), αναδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η τράπεζα, που είχε κρατικοποιηθεί το 2008 ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευσή της. Η διοίκηση της τράπεζας έσπευσε να ανακοινώσει χθες ότι θα αυξήσει τα κεφάλαιά της κατά 2 δισ. στερλίνες. Ομως αυτό είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου. Τα νομικά έξοδα που αντιμετωπίζει η τράπεζα και οι αποζημιώσεις που πιθανότατα θα κληθεί να πληρώσει για παρατυπίες που είχε διαπράξει πριν από τη διάσωσή της είναι πολύ πιθανόν ότι θα αυξηθούν στο μέλλον. Παράλληλα, δυσκολεύεται να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία, όπως η τράπεζα Williams & Glyn.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!