Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Καθημερινή]: Ανάλυση: Η Ηθική της υπευθυνότητας
[Η Καθημερινή]: Ανάλυση: Η Ηθική της υπευθυνότητας

[Η Καθημερινή]: Ανάλυση: Η Ηθική της υπευθυνότητας

Η πολιτική είναι ανθρώπινο επάγγελμα. Ασκείται από ανθρώπους και αφορά ανθρώπους. Τις ιστορίες των ανθρώπων – νέων, άνεργων, αγροτών, δημοσίων υπαλλήλων, ντελιβεράδων, επιχειρηματιών- φώτισε το βράδυ του Σαββάτου στο Βελλίδειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια διαφορετική, αλλά καλά ζυγισμένη παρέμβαση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πέρασε από το συναίσθημα στον ρεαλισμό και από τις προσωπικές αναφορές στις εξαγγελίες συγκεκριμένων νομοσχεδίων (για την αναδιοργάνωση της κυβέρνησης και του κράτους, την απλοποίηση των διαδικασιών για τις επενδύσεις και ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο για τουλάχιστον μια πενταετία) για να σκιαγραφήσει το δικό του σχέδιο για την επάνοδο της χώρας στην κανονικότητα. (Σημειολογικά, δεν είναι τυχαίο που στο όραμα του Μητσοτάκη για το μέλλον χώρεσαν ελάχιστες λέξεις για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης….)

Ποια κανονικότητα; Αυτή που δεν θα επιβάλλει στους νέους να φεύγουν, δεν θα διαλύει την ραχοκοκαλιά της μεσαίας τάξης, δεν θα δίνει ελεημοσύνη και επιδόματα αντί προοπτικής για το μέλλον. «Στη σύγχρονη Ελλάδα κοινωνική πολιτική πρέπει να είναι κατά κύριο λόγο η εξασφάλιση δουλειάς», είπε σε μια αποστροφή του λόγου του δίνοντας τον τόνο μιας βαθιά πολιτικής ομιλίας.

Η ανάπτυξη δεν θα έρθει από Μεσσίες. Θα προκύψει από ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων – προανήγγειλε δε μεταρρυθμίσεις στο κράτος με αντάλλαγμα χαμηλότερα πλεονάσματα ως πρόταση προς τους εταίρους- με το οποίο η χώρα θα κάνει τις υπερβάσεις της για να μπορέσει να κάνει άλμα πιο γρήγορο απ΄τη φθορά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!