Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 11 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Αναδιάρθρωση χρέους 7 δισ. δολ. ζητεί ο όμιλος Yildiz στην Τουρκία
[Η Καθημερινή]: Αναδιάρθρωση χρέους 7 δισ. δολ. ζητεί ο όμιλος Yildiz στην Τουρκία

[Η Καθημερινή]: Αναδιάρθρωση χρέους 7 δισ. δολ. ζητεί ο όμιλος Yildiz στην Τουρκία

Σημαντικές αλλαγές συντελούνται στο επιχειρηματικό και οικονομικό τοπίο της Τουρκίας, οι οποίες γίνονται ολοένα και πιο ορατές μετά την απροσδόκητη απόφαση της εταιρείας ειδών ζαχαροπλαστικής και επεξεργασίας τροφίμων Yildiz Holding για αναδιάρθρωση του χρέους της. Ο συνολικός δανεισμός σε ξένο νόμισμα των τουρκικών εταιρειών έχει ανέλθει στο επίπεδα-ρεκόρ των 326 δισ. δολαρίων, οι τράπεζες κάνουν διαρκώς αναδιάρθρωση δανείων, αλλά η κυβέρνηση τις πιέζει να εξακολουθήσουν να δίνουν πιστώσεις.

Ειδικότερα, ο όμιλος Yildiz ζήτησε από δέκα πιστώτριες τράπεζες την αναδιαπραγμάτευση χρέους 7 δισ. δολαρίων και ίσως αυτή η αιφνιδιαστική εξέλιξη να σημαίνει ότι η εποχή του ξέφρενου δανεισμού φθάνει στο τέλος της. Αυτός ο δανεισμός θα πρέπει να επισημανθεί πως ήταν και ένας από τους κύριους μοχλούς ανάπτυξης της οικονομίας της γειτονικής χώρας. Δεδομένου ότι η εν λόγω εταιρεία είναι από τις ισχυρότερες στην Τουρκία, με 83 εργοστάσια και 56.000 άτομα προσωπικό, το επιχειρηματικό κατεστημένο έχει θορυβηθεί. Οι εκπρόσωποι των δέκα πιστωτριών τραπεζών βρίσκονται σε συζητήσεις με την Yildiz Holding για να εκδοθεί νέο δάνειο, το οποίο, αν εγκριθεί, θα είναι και το μεγαλύτερο στην ιστορία της χώρας.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι όσοι γνωρίζουν καλά την υπόθεση επισημαίνουν ότι η καλύτερη λύση για όλους τους εμπλεκομένους είναι η αναδιάρθρωση. «Νομίζω πως πολλοί συμφωνούν σε αυτό», παρατηρεί ο Ινάν Ντεμίρ, οικονομολόγος της Nomura International στο Λονδίνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!