Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Αναχρηματοδότηση δανείων από τον όμιλο ΕΛΠΕ
[Η Καθημερινή]: Αναχρηματοδότηση δανείων από τον όμιλο ΕΛΠΕ

[Η Καθημερινή]: Αναχρηματοδότηση δανείων από τον όμιλο ΕΛΠΕ

Tη σύναψη νέων δανείων, συνολικού ύψους άνω των 900 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε χθες η διοίκηση του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ). Οι νέες εκδόσεις αφορούν δάνεια ύψους 700 εκατ. ευρώ και επιπλέον 250 εκατ. δολ. ΗΠΑ (217 εκατ. ευρώ). Η τελευταία δανειακή έκδοση συνιστά νέο δάνειο για τον όμιλο, ενώ οι εκδόσεις σε ευρώ πρόκειται να αναχρηματοδοτούν παλαιότερες εκδόσεις ύψους 600 εκατ. ευρώ που λήγουν άμεσα.

Ειδικότερα, ο όμιλος ΕΛΠΕ αναχρηματοδότησε υφιστάμενο κοινοπρακτικό δάνειο, με ταυτόχρονη αύξηση του ποσού σε 400 εκατ. ευρώ, πενταετούς διάρκειας, με συμμετοχή ελληνικών και ξένων τραπεζών. Επίσης, προέβη στη σύναψη νέου κοινοπρακτικού δανείου ύψους 250 εκατ. δολ. ΗΠΑ (217 εκατ. ευρώ) τριετούς διάρκειας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι νέες δανειακές συμβάσεις θα διασφαλίσουν την επάρκεια κεφαλαίων για τις λειτουργικές και επενδυτικές ανάγκες του ομίλου στα επόμενα δύο χρόνια. Τα δάνεια, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, έχουν βελτιωμένους όρους χρηματοδότησης και σημαντικά μειωμένο κόστος δανεισμού, το οποίο αναμένεται να έχει θετική επίδραση στην κερδοφορία του ομίλου.

Σημειώνεται ότι εντός του α΄ εξαμήνου 2018, υπεγράφη και η αναχρηματοδότηση κοινοπρακτικού δανείου τριετούς διάρκειας με ταυτόχρονη αύξηση του ύψους του δανείου κατά 100 εκατ. ευρώ σε 300 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει η διοίκηση του ομίλου, επιτεύχθηκε η αύξηση της μέσης διάρκειας των δανειακών υποχρεώσεων του ομίλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!