Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Αν.Ανδρεάδης: Δεν επιτυγχάνεται ο στόχος των τουριστικών εσόδων
[Η Καθημερινή]: Αν.Ανδρεάδης: Δεν επιτυγχάνεται ο στόχος των τουριστικών εσόδων

[Η Καθημερινή]: Αν.Ανδρεάδης: Δεν επιτυγχάνεται ο στόχος των τουριστικών εσόδων

Τη μη επίτευξη του στόχου των τουριστικών εσόδων, σε αντίθεση με τις αφίξεις, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης στην εναρκτήρια ομιλία του στο 15ο συνέδριο του Συνδέσμου για την πορεία του ελληνικού τουρισμού. Ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ακόμα πως οι επενδύσεις που απαιτούνται για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα στον τουρισμό και φτάνουν περί τα τρία δις ετησίως για υποδομές, είναι στον αέρα, λόγω της υπερφορολόγησης του κλάδου και του οικονομικού κλίματος.

Αναλυτικά:

«Τρία μνημόνια τα οποία έχουν αλλάξει ριζικά την ελληνική οικονομία και την κοινωνία, δυστυχώς προς το χειρότερο. Την ώρα, όμως, που όλη η χώρα κλυδωνίζεται εξαιτίας των μέτρων λιτότητας, ο μοναδικός τομέας της ελληνικής οικονομίας ο οποίος συνέχισε να αναπτύσσεται, υποστηρίζοντας ουσιαστικά την επιβίωση της χώρας, ήταν ο ελληνικός τουρισμός. Και αυτό συνέβη διότι η προσπάθεια όλων των επιχειρήσεων ήταν μονόδρομος.
Ξεπεράσαμε τον στόχο αφίξεων σχεδόν 5 χρόνια νωρίτερα, όμως δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε τις απαιτούμενες επενδύσεις, ώστε να δημιουργήσουμε νέες, υψηλού επιπέδου υποδομές και να ανανεώσουμε τις υπάρχουσες. Δεν καταφέραμε επίσης να επιτύχουμε τον στόχο των εσόδων και αυτό γιατί η συνεχής μάχη των τουριστικών επιχειρήσεων να προσελκύσουν μερίδιο από άλλες αγορές, η αλλαγή στην καταναλωτική συμπεριφορά των τουριστών, η μείωση της μέσης παραμονής και διάφοροι άλλοι λόγοι, μας κράτησαν μακριά από τον στόχο», τόνισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!