Κυριακή, 27 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Καθημερινή]: Αμήχανη συναυλία για τα 75 χρόνια της Κρατικής
[Η Καθημερινή]: Αμήχανη συναυλία για τα 75 χρόνια της Κρατικής

[Η Καθημερινή]: Αμήχανη συναυλία για τα 75 χρόνια της Κρατικής

Τα 75 χρόνια της γιόρτασε η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με μία συναυλία στις 4 Μαΐου στην πρώην αίθουσα «Φίλων της Μουσικής». Το πρόγραμμα περιλάμβανε μία νέα σύνθεση του Γιώργου Κουρουπού, παραγγελία της ορχήστρας, δύο έργα του Νίκου Σκαλκώτα και το «αυτοκρατορικό» Κοντσέρτο του Μπετόβεν με σολίστα τον Ρώσο πιανίστα Ανατόλ Ουγκόρσκι.

Για το πρόγραμμα μιας επετειακής συναυλίας ο καθένας μπορεί να εκφράζει απόψεις σχετικά με το τι είναι περισσότερο ή λιγότερο κατάλληλο, τι εκφράζει τον φορέα, την ιστορία και το μέλλον του. Βέβαιο είναι πως η συγκεκριμένη βραδιά όφειλε να αποτελέσει γιορτή για τα γενέθλια της πρώτης ορχήστρας της χώρας. Και δεν ήταν, καθώς απουσίαζαν οι… καλεσμένοι. Η αίθουσα, σε ό,τι αφορά την (περιορισμένη) πληρότητά της, είχε την εικόνα μιας οποιασδήποτε άλλης τακτικής συναυλίας της Κρατικής, παρά την παρουσία πολλών προσκεκλημένων πρώην εργαζομένων στην ορχήστρα, αρκετοί από τους οποίους έφυγαν στο διάλειμμα!

Κυρίως, όμως, δεν υπήρξε εκπροσώπηση της πολιτείας και της κυβέρνησης, στο επίπεδο που αρμόζει στην πλέον ιστορική ορχήστρα της χώρας. Το πιθανότερο είναι πως οι επίσημοι θα συρρεύσουν τον Ιούλιο στη συναυλία της Κρατικής με τους Scorpions. Διαφημίστηκε, άλλωστε, και από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της ορχήστρας ως μία από τις σημαντικές στιγμές της (…του μέλλοντος!) σε βίντεο με θέμα την ιστορία της ορχήστρας, το οποίο περιορίστηκε στο παρόν και δεν βρήκε απολύτως τίποτε να πει για το παρελθόν, από αγωνία, όπως ειπώθηκε, μην ξεχαστεί κάτι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!