Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Καθημερινή]: Αμφισβητούν τον Ερντογάν
[Η Καθημερινή]: Αμφισβητούν τον Ερντογάν

[Η Καθημερινή]: Αμφισβητούν τον Ερντογάν

Την ακύρωση της εκλογής Ερντογάν στην προεδρία της Τουρκίας, όπως και των βουλευτικών εκλογών του 2018, ζήτησε το κεμαλικό κόμμα CHP από την ανώτατη εκλογική αρχή της χώρας, δύο ημέρες μετά την απόφασή της να ακυρώσει τη νίκη του υποψηφίου της αντιπολίτευσης Εκρέμ Ιμάμογλου στις δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης, την 31η Μαρτίου.

Ο εκπρόσωπος του CHP Μουχαρέμ Ερκέκ σημείωσε ότι οι πρόσφατες δημοτικές εκλογές έλαβαν χώρα με το ίδιο νομοθετικό πλαίσιο και υπό τις ίδιες συνθήκες με τις προεδρικές και δημοτικές εκλογές του προηγούμενου χρόνου. Δικαιολογώντας την απόφασή της να εγκρίνει την ένσταση του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ κατά της οριακής νίκης Ιμάμογλου, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή επικαλέστηκε το γεγονός ότι σε αρκετά εκλογικά τμήματα υπήρχαν μέλη εφορευτικών επιτροπών που δεν ήταν δημόσιοι υπάλληλοι, όπως προβλέπει η νομοθεσία. Ωστόσο, το CHP επισήμανε πως και στις εκλογές του 2018 δεκάδες χιλιάδες μέλη εφορευτικών επιτροπών δεν ήταν δημόσιοι υπάλληλοι.

«Αν ακυρώσετε τη θητεία του κ. Ιμάμογλου, τότε πρέπει να ακυρώσετε και τη θητεία του κ. Ερντογάν», τόνισε ο Ερκέκ. Στην ένστασή του, το CHP ζητεί επίσης να ακυρωθούν τα αποτελέσματα των εκλογών για τα διαμερισματικά συμβούλια της Κωνσταντινούπολης, που έγιναν επίσης την 31η Μαρτίου και στις οποίες επικράτησε το ΑΚΡ.

Θεωρείται απίθανο η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή να υιοθετήσει την ένσταση του CHP, τουλάχιστον όσον αφορά τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές του προηγούμενου χρόνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!