Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Αμετάβλητος παρέμεινε ο ΕΝΦΙΑ για το 62% των φορολογουμένων
[Η Καθημερινή]: Αμετάβλητος παρέμεινε ο ΕΝΦΙΑ για το 62%  των φορολογουμένων

[Η Καθημερινή]: Αμετάβλητος παρέμεινε ο ΕΝΦΙΑ για το 62% των φορολογουμένων

Στα ίδια επίπεδα παρέμεινε ο ΕΝΦΙΑ για το 62% των φορολογουμένων, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, σε ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε χθες με αφορμή την ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ.

Ακόμη, σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων που έκανε το υπουργείο, για ποσοστό 24% παρουσιάζεται μείωση στα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ, ενώ για ποσοστό 14% παρουσιάζονται αυξήσεις. Ποσοστό 78% της τελευταίας αυτής κατηγορίας φορολογουμένων, που είδαν αυξήσεις στο εκκαθαριστικό τους, θα πληρώσει κατά μέσον όρο 12 ευρώ επιπλέον, προσθέτει.

Η ανάλυση του υπουργείου αναφέρει ότι η συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων στις οποίες παρατηρούνται μεγάλες αυξήσεις αφορά φορολογουμένους που κατέχουν πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία (κτίρια και εκτάσεις). Η αύξηση του φόρου θα μπορούσε να οφείλεται και σε μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του εκάστοτε φορολογούμενου, προσθέτει το υπουργείο. Αναγνωρίζει, πάντως, ότι πολλές αυξήσεις φόρου συνδέονται και με τη μεταβολή των αντικειμενικών αξιών.

Στις μειώσεις στέκεται περισσότερο η ανάλυση του υπουργείου, επισημαίνοντας ότι παρατηρούνται σε διάφορες περιοχές της επικράτειας, όπως π.χ. σε λαϊκές περιοχές της Θεσσαλονίκης, στη Λαμία, την Πάτρα, την Τρίπολη, την Κατερίνη, αλλά και σε λαϊκές περιοχές του Λεκανοπεδίου των Αθηνών (Πετράλωνα, Νέα Χαλκηδόνα, Κολωνός κ.α.). Η ανακοίνωση δεν αναφέρει τις περιοχές όπου σημειώθηκαν αυξήσεις. Το υπουργείο επισημαίνει, εξάλλου, ότι η αύξηση κατά 50.000 ευρώ του κατώτατου ορίου περιουσίας επί της οποίας επιβάλλεται συμπληρωματικός φόρος επέφερε ουσιαστικό αποτέλεσμα. «Με τη νομοθετική αυτή παρέμβαση, η κυβέρνηση προστάτευσε τη μεσαία ιδιοκτησία, καταργώντας τον συμπληρωματικό φόρο για όλους τους φορολογουμένους με συνολική περιουσία αξίας έως και 250.000 ευρώ».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!