Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Η αμερικανική Avis αλλάζει τα δεδομένα στον διαγωνισμό της ελληνικής εταιρείας
[Η Καθημερινή]: Η αμερικανική Avis αλλάζει τα δεδομένα στον διαγωνισμό της ελληνικής εταιρείας

[Η Καθημερινή]: Η αμερικανική Avis αλλάζει τα δεδομένα στον διαγωνισμό της ελληνικής εταιρείας

Ανατροπή δεδομένων στον διαγωνισμό για την Avis. Η αμερικανική εταιρεία Avis Budged Group (Αvis BG) επανήλθε και με επιστολή προς τον πωλητή, την Τράπεζα Πειραιώς, γνωστοποίησε ότι προτίθεται να προσφέρει τίμημα ίσο με εκείνο που προσέφερε ο πλειοδότης επενδυτής.

Στην πράξη, η αμερικανική εταιρεία άσκησε το δικαίωμα πρώτης άρνησης (first refusal right), το οποίο της παρείχε σχετική σύμβαση που υπογράφει με όλες τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Ως συνέπεια, η εταιρεία Οlympic Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε., ελεγχόμενη κατά 94% από την Τράπεζα Πειραιώς, γνωστή ως Avis Hellas, δεν θα περάσει στα χέρια του επενδυτικού σχήματος Victus-Οlympia. Tο σχήμα αυτό είχε πλειοδοτήσει για την απόκτηση της εταιρείας τον περασμένο Μάιο, προσφέροντας για το 100% της επιχείρησης περίπου 320 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών περίπου 80 εκατ. ευρώ θα καταβάλλονταν σε μετρητά (equity) και τα υπόλοιπα μέσω της ανάληψης των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας, ύψους 240 εκατ. ευρώ. Η γνωστοποίηση ότι η Avis ΒG θα ασκήσει το δικαίωμα της πρώτης άρνησης έγινε το πρωί της περασμένης Παρασκευής, τρεις ημέρες πριν από τη λήξη της περιόδου άσκησης (έληγε τη Δευτέρα). Στη σχετική επιστολή γνωστοποιούνταν ότι η Avis BG θα ασκήσει το δικαίωμά της, μέσω κοινής εταιρείας που θα συστήσουν οι εταιρείες Avis Europe και η τουρκικών συμφερόντων Oto-Koc.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!