Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Η Allianz επενδύει σε χώρους γραφείων
[Η Καθημερινή]: Η Allianz επενδύει σε χώρους γραφείων

[Η Καθημερινή]: Η Allianz επενδύει σε χώρους γραφείων

Ολο και περισσότερες τράπεζες και εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών επενδύουν σε χώρους γραφείων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, όπου οι χαμηλότεροι μισθοί και ο μεγάλος αριθμός του νέου και εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού καθιστούν τις επενδύσεις αυτές ιδιαίτερα ελκυστικές.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Allianz, του μεγαλύτερου επενδυτικού ομίλου παγκοσμίως, που εξετάζει το ενδεχόμενο να επενδύσει σε χώρους γραφείων στις πρωτεύουσες της Κεντρικής Ευρώπης, όπως στη Βαρσοβία, στην Πράγα, στην Μπρατισλάβα, στη Βουδαπέστη και στη Βιέννη. «Οι τράπεζες και οι εταιρείες του ευρύτερου κλάδου των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών αναζητούν χώρους γραφείων, οι οποίοι να είναι οικονομικά συμφέροντες, και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, που ακόμη μπορούν να βρουν στην ευρύτερη περιοχή», δήλωσε στο Bloomberg ο Τόμας Βίλαντσεν, επικεφαλής του τμήματος ακίνητης περιουσίας της Allianz στην Αυστρία και στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Η ζήτηση για χώρους γραφείων αυξάνεται συνεχώς σε όλο τον κόσμο, καθώς αντίστοιχα αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που λαμβάνουν ανώτατη εκπαίδευση και όσων επιλέγουν να εργαστούν σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Μεταξύ αυτών που κινούν την αγορά χώρων γραφείων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη βρίσκονται οι διεθνείς τράπεζες, αφού μεταφέρουν όλο και περισσότερο προσωπικό τους σε αυτές τις περιοχές. Για παράδειγμα, η αμερικανική Morgan Stanley έχει 1.000 εργαζομένους στα γραφεία της στη Βουδαπέστη, ενώ η επίσης αμερικανική Goldman Sachs είχε δηλώσει το 2018 ότι θα προσελάμβανε 150 επιπλέον εργαζομένους στα γραφεία της στην Πολωνία, όπου ήδη είχε 600.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!