Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Καθημερινή]: Αλλάζουν τα μοντέλα ασφάλισης με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών
[Η Καθημερινή]: Αλλάζουν τα μοντέλα ασφάλισης με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών

[Η Καθημερινή]: Αλλάζουν τα μοντέλα ασφάλισης με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών

Ριζικές αλλαγές στα μοντέλα ασφάλισης τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με έρευνα της SAP και της Ovum.

Oι πάροχοι ασφαλιστικών υπηρεσιών, προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικοί, θα πρέπει να συμβάλουν στη διαχείριση του ρίσκου των πελατών τους προληπτικά μέσα από λύσεις «insurance-as-a-service», με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Η ασφαλιστική αγορά εισέρχεται σε νέα εποχή, η οποία χαρακτηρίζεται από νέα προϊόντα, υπηρεσίες και απαιτήσεις από την πλευρά των καταναλωτών. Καθώς βρισκόμαστε σε μεταβατική περίοδο, κατά την οποία κυριαρχούν οι νέες τεχνολογίες, σημαντικές αλλαγές αναμένονται στα επιχειρηματικά μοντέλα.

Οι αλλαγές αυτές θα οδηγήσουν τους παρόχους ασφαλιστικών υπηρεσιών στη διάθεση λύσεων βασισμένων και σε άλλα δεδομένα πέραν της τιμής. Οι πάροχοι ασφαλιστικών υπηρεσιών θα πρέπει να αποκτήσουν ενεργή συμμετοχή στις ζωές των πελατών τους, διαδραματίζοντας τον ρόλο ενός διαχειριστή κινδύνου και παρέχοντας προϊόντα και υπηρεσίες βασισμένα σε εξατομικευμένες ανάγκες και προτιμήσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα, η αλλαγή αυτή θα πραγματοποιηθεί τα επόμενα 5 έως 10 χρόνια, λόγω τριών σημαντικών παραγόντων: του ψηφιακού μετασχηματισμού, του cloud και του Internet of Things (IoT). Οι παράγοντες αυτοί θα επιτρέψουν τους παρόχους ασφαλιστικών υπηρεσιών:

• Να συγκεντρώσουν και να αξιοποιήσουν τον τεράστιο όγκο δεδομένων που παράγουν οι ψηφιακές τεχνολογίες, με στόχο να μπορούν να προβλέπουν πιθανούς κινδύνους με μεγαλύτερη ακρίβεια. Αξιοποιώντας αυτές τις πληροφορίες, οι πάροχοι μπορούν να γίνουν αξιόπιστοι σύμβουλοι για τους πελάτες τους, που θα τους ειδοποιούν εγκαίρως για πιθανούς κινδύνους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!